Rovio Entertainment Oyj sijoittaa Play Venturesin rahastoon


LEHDISTÖTIEDOTE                                                                                                      28.3.2019
  
Rovio sijoittaa Play Venturesin rahastoon                                                    
ESPOO - Rovio Entertainment Oyj julkistaa kolmen miljoonan Yhdysvaltain dollarin suuruisen sijoituksen Play Venturesin hallinnoimaan pääomasijoitusrahastoon. Play Ventures on hyvin menestyneiden pelialan yrittäjien Harri Mannisen ja Henric Suurosen vuonna 2018 perustama rahasto, joka sijoittaa aikaisen vaiheen pelikehitysyrityksiin maailmanlaajuisesti.
Play Venturesin tavoite on sijoittaa 20-25 yhtiöön ja rahasto on jo tehnyt sijoituksia viiteen yritykseen. Rahaston tavoitekoko on 30 miljoonaa dollaria, joka on jo saavutettu. Sijoituksia on kerätty lähinnä pelialan yrityksiltä ja yksityissijoittajilta.
"Sijoituksemme Play Venturesiin on Rovion M&A- ja kasvustrategian mukainen ja rahasto tarjoaakin hyvän kasvualustan uusille peli-ideoille ja -yrityksille", sanoo Rovion talousjohtaja René Lindell. "Pidämme Henricin ja Harrin osaamista toimialalta erinomaisena ja uskomme rahastosijoituksemme tarjoavan myös Roviolle monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia."
"Play Venturesin tavoitteena on sijoittaa globaalisti lupaavimpiin alkuvaiheen peliyrityksiin ja tavoittelemme erinomaista tuottoa sijoittajillemme. Arvostamme Rovion sijoitusta rahallisen panostuksen lisäksi myös luottamuksen osoituksena ja uskomme Play Venturesin kehittävän toimialaa ja luovan entistä parempia mahdollisuuksia alkuvaiheen peliyrityksille", sanoo Play Venturesin Harri Manninen.

Lisätietoja:
Rovio Entertainment Oyj: Talousjohtaja René Lindell, 040-485 8985, comms@rovio.comhttps://www.rovio.com
Play Ventures: Harri Manninen, harri@playventures.vc , http://playventures.vc

Rovio lyhyesti:
Rovio Entertainment Oyj on maailmanlaajuinen, peleihin keskittyvä viihdeyhtiö, joka luo, kehittää ja julkaisee mobiilipelejä, joita on ladattu tähän mennessä 4,5 miljardia kertaa. Rovio tunnetaan parhaiten Angry Birds -brändistään, joka sai alkunsa mobiilipelistä vuonna 2009 ja on sittemmin lisensointinsa kautta laajentunut peleistä erilaisiin viihde- ja kuluttajatuotekategorioihin. Tänään yhtiö tarjoaa useita mobiilipelejä, animaatioita ja on tuottanut Angry Birds -elokuvan, joka oli ensi-iltaviikonloppunaan lipputulojen kärjessä 50 maassa, ja jonka jatko-osa on tulossa jakeluun 2019. Rovion pääkonttori on Espoossa ja yhtiö on listattu NASDAQ Helsingin päälistalla tunnuksella ROVIO. (www.rovio.com)