Source: Biohit Oyj

Acetium® tupakoinnin vieroitusvalmiste saataville Thaimaaseen vuoden 2019 aikana

Lehdistötiedote 11.4.2019 Klo 9.30 paikallista aikaa

Biohit Oyj ja Precision Health Co., Ltd ovat allekirjoittaneet Acetium® imeskelytabletin jakelusopimuksen Thaimaassa.

Acetium® imeskelytabletin on todettu kliinisessä tutkimuksessa olevan tehokas apu tupakoinnin lopettamisessa 1-2. Tupakoitsija käyttää imeskelytablettia aina tupakoidessaan. Tuotteen vaikutus perustuu siihen, että ajan kuluessa savukkeen maku muuttuu ja tupakoinnin tuottama mielihyvän tunne vähenee, jolloin päätös lopettaa tupakointi helpottuu.

Toimitusjohtaja Semi Korpela, Biohit Oyj: “Olemme tyytyväisiä saadessamme Acetium® imeskelytabletin myös Thaimaan huomattaville markkinoille. Acetium® on yksi Biohitin lukuisista innovaatioista, jotka ovat yrityksen aggressiivisen innovointi- ja patentointistrategian tulosta. Acetium® imeskelytabletti ei sisällä nikotiinia eikä aiheuta sivuvaikutuksia. Se on uusi ja turvallinen vaihtoehto motivoituneille tupakoinnin lopettajille.”

Toimitusjohtaja, PhD Vitchayut Peem Tupwongse, Precision Health Co., Ltd: ”Thaimaassa on yli 13 miljoonaa tupakoitsijaa ja yli 5 miljoonaa aikoo lopettaa tupakoinnin. On tärkeää löytää uusia innovatiivisia tuotteita, jotka auttavat tupakoinnin lopetuksessa ja edistävät tupakoitsijoiden ja heidän perheidensä tavoitteita terveemmän elämän saavuttamisessa. Precision Health esittelee tämän uuden tuotteen tieteellisesti tutkituin perustein sekä tupakoinnin lopettajalle että terveydenhuollon henkilöstölle.

Precision Health Co., Ltd. on kehittyvä yritys, jonka perusti joukko lääkäreitä, diagnostiikan ammattilaisia ja toksikologeja. Heillä on yli 20 vuoden kokemus edistyneestä diagnostiikasta, kuvantamisesta ja terveyden konsultointipalveluista. Precision Health tarjoaa tuotteita, palveluita sekä konsultointia useilla terveyden ja hyvinvoinnin alueilla Thaimaassa.

Innovatiiviset tupakoinnin vieroitusvalmisteet ovat nyt Precision Healthissä etusijalla. Yrityksen hallitus on hyväksynyt vuodelle 2019 suunnitelman, jonka mukaisesti Acetiumin markkinointiin panostetaan merkittävästi. 

Acetium® imeskelytabletin sisältämä L-kysteiini (luonnollinen aminohappo) sitoo tupakansavusta sylkeen liuennutta karsinogeenistä asetaldehydiä 3. Acetium® sitoo noin 90 % tupakansavusta sylkeen liukenevasta asetaldehydistä. Normaalisti syljessä ei ole asetaldehydiä 3. Syövälle altistava asetaldehydi 4 on yksi tupakansavun haitallisista aineista. Imeskelytabletti sisältää myös ksylitolia, joka vähentää suun bakteerien asetaldehydituotantoa ja lisää suun terveyttä.

Acetium® imeskelytabletin rekisteröinti on jo käynnistetty Thaimaassa paikallisten viranomaisten kanssa.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Semi Korpela, puh. 040 573 7701                                          
investor.relations@biohit.fi
www.acetium.fi

Lisätietoja Biohit Oyj:stä:
www.biohit.fi/yhtion-tausta/
www.biohit.fi/lisatietoja
www.biohit.fi/Yritys/Historia/ Aggressive Innovation and Patent Strategy – the Way to Success and National Well-Being

Viitteet
1. Syrjänen K et al. Elimination of cigarette smoke-derived acetaldehyde in saliva by slow-release L-cysteine lozenge is an effective new method to assist smoking cessation. A randomised, double-blind, placebo-controlled intervention. Anticancer Res.  2016;36:2297-2306.
2. Syrjänen K et al. Slow-release L-cysteine (Acetium) lozenge is an effective new method in smoking cessation. A randomized, double-blind, placebo-controlled intervention. Anticancer Res 2017;37:3639-3648.
3. Salaspuro VJ et al. Eliminating carcinogenic acetaldehyde by cysteine from saliva during smoking. Cancer Epid Biomark Prev 2006;15:146-149.
4. Secretan B et al. WHO International Agency for Research on Cancer Monograph Working Group. A review of human carcinogens- Part E: tobacco, areca nut, alcohol, coal smoke, and salted fish. Lancet Oncol 2009;10:1033-1034.

Biohit Oyj on globaaleilla markkinoilla toimiva suomalainen bioteknologiayritys. Biohitin missio on "Innovating for Health” - tuotamme innovatiivisia tuotteita ja palveluita edistämään tutkimusta ja varhaista diagnostiikkaa. Biohitin pääkonttori on Helsingissä, ja tytäryhtiöt sijaitsevat Italiassa ja Iso-Britanniassa. Biohitin B-sarjan osakkeet (BIOBV) noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:n Small cap/Terveyde