Data Respons ASA: Rekordsterk start på året



- Høy organisk vekst både i Norge og internasjonalt bidro til en rekordsterk start på året. En mer datadrevet verden gir stort R&D fokus blant våre kunder og mange spennende teknologiprosjekter for våre spesialister, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.

Konsernets driftsinntekter for første kvartal ble NOK 452,3 millioner (352,9), en vekst på 28%. EBITA ble NOK 50,9 millioner (30,2). EBIT var NOK 45,4 millioner (26,8). Resultatet for perioden var på NOK 55,8 millioner (26,3) og EPS var NOK 0.92 (0,46). Data Respons hadde en kontantstrøm fra drift på NOK 22,9 millioner (-49,7) i kvartalet.

Vokser i alle markeder
- Data Respons hadde en sterk start på året med 28% omsetningsvekst i første kvartal, hvorav 17% var organisk. Vi ser positiv utvikling i alle våre geografiske regioner og Solutions segmentet er tilbake i vekst. Sverige er fremdeles selskapets største område med 45% av omsetningen, men Tyskland tar raskt innpå. Vi ser svært store muligheter i denne markedsregionen fremover og hadde et gjennombrudd i første kvartal med den største kontrakten i selskapets historie på 225 millioner NOK.

Selskapets driftsmargin (EBITA) fortsatte å øke ved inngangen til året og endte på 11.3% for kvartalet. Et tydelig fokus på kontinuerlig forbedring, rekruttering av de beste talentene og utvikling av vår kompetanse er de viktigste suksesskriteriene i vår organisasjon, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.

Attraktivt marked
- Selskaper på tvers av alle bransjer utvikler intelligente, digitale og mer oppkoblede løsninger for å forbedre sine produkter og henge med i innovasjonsracet. Data Respons er sterkt involvert i flere forretingskritiske produktutviklingsprosjekter som for eksempel fremtidens flåtestyring av lastebiler, «car-as-a-service» konsepter, «smart factory» løsninger basert på industriell IoT og maskinlæring (AI) samt modernisering av software-infrastrukturen i banker. Fellesnevneren for alle disse oppdragene er de krever spesialistkompetanse, nisjekunnskap og at de er langsiktige av karakter. Jeg er stolt av at vi stadig får nye store selskaper på kundelisten og at våre dyktige ingeniører leverer høy kvalitet, fortsetter Ragnvaldsen.

Fortsatt god utvikling
- 2019 har startet lovende med rekordhøy omsetning og lønnsomhet. Markedsutsiktene er gode og vi opplever at kundene våre satser mer på produktutvikling, øker investeringene i moderne og mer bærekraftig teknologi. Data Respons vil fortsette veksten gjennom en kombinasjon av god organisk utvikling og utvalgte oppkjøp i Norden og Tyskland for å styrke vår posisjon som en komplett teknologipartner for fremtidsrettede industri- og teknologibedrifter, avslutter Ragnvaldsen.


For ytterligere informasjon:
Kenneth Ragnvaldsen, CEO, Data Respons ASA, tel. +47 913 90 918.
Rune Wahl, CFO, Data Respons ASA, tel. + 47 950 36 046

Om Data Respons
Data Respons er et fullservice, uavhengig teknologiselskap og en ledende aktør innen industriell digitalisering, IoT og embedded markedet. Vi tilbyr industrielle dataprodukter, R&D tjenester og innebygde løsninger til OEM-bedrifter, systemintegratorer og vertikale produktleverandører innen en rekke markedssegmenter som forsvar, medisinsk utstyr, industriell automasjon, oljeservice, transport, energi og telekommunikasjon.

Data Respons ASA er notert på Oslo Børs (ticker: DAT), og inngår i informasjonsteknologi-indeksen. Selskapet har kontorer i Danmark, Norge, Sverige, Taiwan og Tyskland. www.datarespons.com 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven § 5-12


Vedlegg


Attachments

DAT_Quarterly Report_Q1_2019 DAT_Quarterly Presentation_Q1_2019