Consolis nostiprina savas pozīcijas Ziemeļeiropā un Latvijā, iegādājoties lielāko TMB grupas daļu


consolis_pantone                                                                                                    

PAZIŅOJUMS PRESEI

Consolis nostiprina savas pozīcijas Ziemeļeiropā un Latvijā, iegādājoties lielāko TMB grupas daļu

Parīze, 2019. gada 16. aprīlis 


Viens no Eiropas vadošajiem saliekamā betona izstrādājumu piedāvātājiem Consolis Group šodien paziņoja par vienošanos, kas panākta ar TMB grupu – vienu no galvenajiem betona elementu ražotājiem Baltijas valstīs un Somijā – par tās Somijas un Latvijas apakšuzņēmumu iegādi.
Iegādājoties šos uzņēmumus, Consolis nostiprina savu klātbūtni Ziemeļeiropā un Latvijā. Ilgstošā TMB grupas pieredze, ko sniedz vairāk nekā 50 gadu garumā nozarē uzkrātās zināšanas un prakse, kā arī specifiskās iespējas gan dzīvojamo, gan nedzīvojamo ēku būvē ir neatsveramas šīs iegādes priekšrocības. Somijā grupas darbību pārstāv Betonimestarit Oy, bet Latvijā – TMB Elements, SIA. Šo Consolis iegādāto vietējo apakšuzņēmumu gada ieņēmumi 2018. gadā pārsniedza 100 miljonu eiro.

Šis pasākums ir daļa no Consolis izaugsmes un attīstības stratēģijas, ko grupa paredzējusi veikt savos galvenajos tirgos. Vēl nesen, 2018. gada novembrī, Consolis iegādājās Tecnyconta – vienu no galvenajiem saliekamā betona konstrukciju ražotājiem šajā būvmateriālu segmentā Spānijā.

Consolis galvenais izpilddirektors Nikolass Jatzimirskis [Nicolas Yatzimirsky] apliecina:
“Iegūstot lielāko TMB grupas daļu, mēs nostiprinām savas pozīcijas Ziemeļeiropā un Latvijā, kas ir vieni no mūsu galvenajiem Eiropas tirgiem. TMB un tā meitasuzņēmumi Somijā un Latvijā ir izveidojuši ilgtermiņa attiecības ar saviem klientiem un ieguvuši vērtīgas rūpnieciskās zināšanas. Apvienojot vislabāko kompetenci no abiem uzņēmumiem, Consolis spēs labāk ņemt vērā reģiona klientu vajadzības, izmantojot plašāku inovatīvu izstrādājumu, pakalpojumu un risinājumu daudzveidību.”

TMB galvenais izpilddirektors Jāns Lutss [Jaan Luts]:
“Iegādājoties mūsu Somijas un Latvijas apakšuzņēmumus, Consolis atzinīgi novērtē mūsu gadu gaitā gūtos sasniegumus un mūsu darbinieku augsto kvalifikāciju. Consolis ir atzīts saliekamā betona konstrukciju ražošanas līderis ar stabilu pamatu turpmākai izaugsmei. TMB turpinās darboties Igaunijā kā atsevišķs uzņēmums.”

Informācija par Consolis:
Consolis ir Eiropā vadošā rūpniecības grupa, kas piedāvā efektīvas un izturīgas saliekamā betona konstrukcijas izmantošanai transporta, sabiedrisko pakalpojumu un būvniecības nozarēs. 
Grupa kopumā 21 valstī nodarbina 11 000 darbinieku, 2018. gadā gūstot ieņēmumus 1,5 miljardus eiro apmērā. Mēs esam nozīmīgs partneris pasaules ekonomiskajā attīstībā.
www.consolis.com

Kontaktpersona attiecībām ar plašsaziņas līdzekļiem:
Amanda Džonsa [Amanda Jones]

Consolis Komunikācijas un ārējo attiecību nodaļas vadītāja

press@consolis.com
Tālr. +33 622171844