ZetaDisplays VD och ledande befattningshavare tecknar aktier i incitamentsprogram


Koncernens verkställande direktör Leif Liljebrunn har tecknat 315 018 aktier till ett belopp om 2 583 146 kronor med stöd av teckningsoptioner som gavs ut inom ramen för ett incitamentsprogram år 2016. Samtliga de 506 000 teckningsoptioner som överläts till ledande befattningshavare inom ramen för incitamentsprogrammet har nu utnyttjats, innebärande att bolaget tillförs cirka 4,4 miljoner kronor.

Stämmobeslutet 2016 innebar att totalt 600 000 gavs ut. De teckningsoptioner av aktuell serie som inte överläts har senare makulerats. Varje teckningsoption berättigade ursprungligen till en stamaktie i bolaget till teckningskursen 8,60 kronor. Villkoren för teckningsoptionerna innebar att antalet aktier varje teckningsoption berättigade till och teckningskursen för varje aktie skulle omräknas i vissa situationer, bland annat vid företrädesemissioner. Företrädesemissioner har beslutats och genomförts under 2016 samt 2018.

Varje teckningsoption kom efter omräkning att berättiga till 1,05 stamaktier till teckningskursen 8,20 kronor. Antalet tillkomna stamaktier uppgår följaktligen till 531 327 stycken. Ökningen av antalet aktier och röster innebär en utspädning med cirka 2,0 procent av aktierna respektive rösterna i bolaget, varmed avses antalet nytillkomna aktier respektive röster dividerat med totalt antal aktier respektive röster efter att de nya aktierna registrerats hos Bolagsverket.

Frågor om denna pressrelease besvaras av:
Leif Liljebrunn, Koncernchef och VD
Telefon 0708-45 80 52 
E-mail leif.liljebrunn@zetadisplay.com
Ola Burmark, CFO
Telefon 0708-21 57 86 
E-mail ola.burmark@zetadisplay.com

Om ZetaDisplay

ZetaDisplay är en totalleverantör av visuella kommunikationslösningar för att påverka beteende i en fysisk butiks- eller kontorsmiljö. Bolaget grundar sin verksamhet på en djup förståelse av mänskligt handlande i beslutssituationer. ZetaDisplay levererar sina insikter med hjälp av en smart teknisk plattform som genererar engagerande digitala skärmlösningar. Det totala erbjudandet omfattar strategi, planering, mjukvara, hårdvara, installation samt innehållsproduktion, analys, teknisk support och tjänster.

ZetaDisplay har sitt säte i Malmö. Bolaget omsätter 400 MSEK och sysselsätter 140 medarbetare vid åtta kontor i sex europeiska länder. Bolaget övervakar och servar hos kund över 50 000 installationer på 50 marknader. Aktien är noterad på Stockholmsbörsen Nasdaq [ZETA]. Mer information på www.zetadisplay.com