Ambu A/S: Ambu udnævner ny adm. direktør


Ambus bestyrelse har udnævnt Juan-José Gonzalez til ny adm. direktør med virkning fra d. 15. maj 2019, og han afløser dermed Lars Marcher, som fratræder sin stilling.

Bestyrelsesformand Jens Bager udtaler: ”Under Lars Marchers lederskab har Ambu udviklet en stærk og bred platform af medtech-produkter, som har dannet grundlag for en imponerende vækst. Jeg og den øvrige bestyrelse vil gerne sige Lars en stor tak for hans bidrag til Ambus udvikling i de seneste 10 år. Samtidig er jeg glad for, at det er lykkedes at ansætte Juan-José Gonzalez, som jeg er overbevist om, er det rigtige valg til at føre Ambu ind i sin næste vækstfase.

Juan-José Gonzalez er uddannet ingeniør og MBA, og har de seneste 12 år varetaget en række ledende poster i den amerikanske healthcare-koncern Johnson & Johnson. Senest har han været direktør for datterselskabet DePuy Synthes’ aktiviteter i USA med en omsætning på 33 mia. kr. og mere end 5.000 ansatte. DePuy Synthes er en af verdens førende producenter af ortopædiske og neurokirurgiske produkter. Før Juan-José Gonzalez i 2007 kom til Johnson & Johnson var han kommerciel direktør i medicinalselskabet Pfizer, med ansvar for Europa, Afrika og Mellemøsten samt gennem fem år ansat i den globale konsulentvirksomhed McKinsey & Company. Juan-José Gonzalez er 46 år, amerikansk statsborger og flytter fra USA til Danmark med sin hustru og deres to børn.

Ambu står foran et stort internationalt gennembrud med en række højteknologiske produkter inden for forretningsområdet Visualization med et bredt program af endoskoper til engangsbrug i USA og resten af verden. Med Juan-José Gonzalez som adm. direktør sikrer vi, at Ambu har den nødvendige internationale erfaring til at eksekvere på den udmeldte strategi og sikre succesfuld kommercialisering af vores produktlanceringer,” siger Jens Bager.

Juan-José Gonzalez ser frem til at tiltræde som ny adm. direktør i Ambu. "Ambus styrke er virksomhedens evne til at innovere. Ambus udvikling af engangsendoskoper er imponerende og er et fantastisk eksempel på, hvordan Ambu fokuserer på innovation. Jeg ser frem til at være en del af det fortsatte arbejde med at gøre nyskabende produkter tilgængelig for patienter verden over. Med de seneste lanceringer, den stærke pipeline og dedikerede medarbejdere er jeg sikker på, at vi går en spændende fremtid i møde," siger Juan-José Gonzalez.

Finansielle forventninger
Udskiftningen af den adm. direktør medfører ingen ændringer i de udmeldte finansielle forventninger til 2018/19 – bortset fra nedenstående engangsomkostning – eller i de finansielle mål for 2020 som anført i Big Five-strategien. Annoncerede produktlanceringer frem mod udgangen af regnskabsåret 2019/20 samt Ambus program for den forestående DDW-kongres i San Diego d. 18.-21. maj 2019 er således upåvirket heraf.

I relation til Lars Marchers fratrædelse vil der være samlede engangsomkostninger i niveauet 38 mio. kr., som regnskabsmæssigt vil blive indregnet i resultatopgørelsen under Særlige poster. Omkostningerne vedrører bl.a. løn i opsigelsesperioden samt udgiftsførelse af den resterende værdi af allerede tildelte aktieoptioner opgjort efter Black Scholes-formlen. Black Scholes-omkostningen beløber sig til 16 mio. kr., som hidtil er planlagt fordelt over optionernes tildelingsperiode, men som nu vil blive driftsført fuldt ud i 3. kvartal af regnskabsåret 2018/19 som en konsekvens af Lars Marchers fratrædelse.

Før de ovenfor nævnte særlige poster er de finansielle forventninger til regnskabsåret 2018/19 således uændrede i forhold til det som blev kommunikeret ved aflæggelse af delårsrapporten for 2. kvartal d. 1. maj 2019, og kan herefter opsummeres til:

  • Organisk vækst i niveauet 15-16 pct.
  • EBIT-margin før særlige poster i niveauet 22-24 pct.
  • Frie pengestrømme i niveauet 400-475 mio. kr.

Kontakt
For yderligere oplysninger kontakt:
Jens Bager, bestyrelsesformand, tlf. +45 2299 0304
Michael Højgaard, CFO, tlf. +45 4030 4349

Pressehenvendelser:
Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, tlf. +45 5385 0770

Vedhæftet fil


Attachments

Selskabsmeddelelse nr. 10 2018_19