Kommuniké från årsstämma i Iconovo AB (publ)


Idag, onsdagen den 15 maj 2019, har årsstämma i Iconovo AB (publ), 556938–0156 hållits. Vid stämman var 3 987 670 aktier representerade vilket omfattar cirka 59 % av totalt antal aktier.  Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades.

Disposition av bolagets vinst och förlust

Vid stämman beslutades att fastställa den framlagde resultat- och balansräkning. Stämman beslutade vidare att disponera över bolagets resultat i enlighet med styrelsens förslag i årsredovisningen, och att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2018.

Ansvarsfrihet

Vid stämman beslutades om ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktör.

Arvode till styrelse och revisorn

Stämman beslutade att styrelsearvodet ska utgå med 75 000 kr till ordinarie styrelsemedlemmar som inte är anställda i bolaget och styrelsens ordförande ersätts med 150 000 kronor. Stämman beslutade att revisorn ersättes enligt godkänd räkning.

Val av styrelse samt val av revisor

Omval av styrelseledamöterna: Mats Johansson till styrelsens ordförande, styrelsemedlemmar Orest Lastow, Berndt Axelsson, Sven Totté, Leif Bergvall Hansen och Maria Bech. Agneta Walhagen valdes till ny styrelseledamot. Mårten Rittfeldt avgick som styrelseledamot.

Stämman valde Ernst & Young AB med Martin Henriksson som huvudansvarig revisor.

Beslut om principer för utseende av valberedningen

Vid stämman beslutades att valberedningens arbete inför årsstämman 2020 ska bedrivas i enlighet med förslag, se punkt 14 i kallelse till årsstämman som offentliggjordes den 15 april 2019.

Valberedningen ska bestå av fyra ledamöter, vilka är representanter för de fyra största aktieägarna per den 30 september 2019.  Ordförande i valberedningen utses den aktieägarrepresentant som representerar den röstmässigt största aktieägaren, om inte valberedningen kommer överens om något annat.

Information om valberedningens ledamöter och vilka aktieägare de representerar ska offentliggöras genom pressmeddelande senast sex månader före nästa årsstämma.

Arvode för valberedningens arbete ska inte utgå från bolaget.

Beslut om emissionsbemyndigande för styrelsen

Stämman bemyndigade styrelsen att vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler som innebär utgivande av, konvertering till eller nyteckning av motsvarande sammanlagt högst 20 procent av det totala antalet aktier i bolaget vid den tidpunkt då styrelsen första gången utnyttjar bemyndigandet. Antalet aktier som ska kunna emitteras ska sammanlagt högst uppgå till 1 355 200 stycken.

Beslutet fattades i enlighet med förslag, se punkt 15 i kallelse till årsstämman som offentliggjordes den 15 april 2019.

Samtliga beslut var enhälliga.

Iconovo AB (publ)

Styrelsen

För ytterligare information kontakta, vänligen kontakta:
Orest Lastow, VD, orest.lastow@iconovo.se, mobil: 076-5422220

OM ICONOVO AB

Iconovo grundades 2013 av personer med lång erfarenhet inom inhalationsutveckling. Bolaget utvecklar inhalatorer med tillhörande läkemedelsberedning som främst används för att behandla Astma och KOL men Iconovo besitter även kompetens att utveckla produkter för nya typer av inhalerade läkemedel som tex vacciner.

Genom att samarbeta med Iconovo kan läkemedelsföretag och generikabolag få tillgång till en komplett läkemedelsprodukt och slipper därmed de komplicerade och kostsamma tidiga stegen i utvecklingsfasen. Iconovo licensierar ut sina patenterade produkter till sina kunder och erbjuder en snabbare väg till inhalationsmarknaden med lägre risk och till en lägre kostnad.

Mer information om verksamheten finns på www.iconovo.se.

Företaget är baserat i Lund och Iconovos aktie (ticker ICO) är listad på Nasdaq First North, Stockholm sedan 6 april 2018. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB, telefon +46 8 463 80 00, email: certifiedadviser@penser.se.

Bilaga


Tags

Attachments

Protokoll bolagsstämma Iconovo AB 2019