Saniona publicerar sin delårsrapport för det första kvartalet 2018


PRESSMEDDELANDE

29 maj 2019

Finansiella nyckeltal

Jan - mar 2019 (jan - mar 2018)

  • Nettoomsättning 1,7 MSEK (4,3)
  • EBIT -29,1 MSEK (-15,7)
  • Periodens resultat -24,8 MSEK (-13,5)
  • Resultat per aktie -1,06 SEK (-0,62)
  • Resultat per aktie efter utspädning -1,06 SEK (-0,62)

Väsentliga händelser under första kvartalet 2019                      

  • I januari inledde Saniona en öppen förlängningsstudie under andra delen av sin Fas 2a-studie med Tesomet hos nio tonåriga patienter med Prader-Willis syndrom (PWS). Behandlingen, med en dos om 0,125 mg/dag tolererades väl, men de plasmakoncentrationer som har visat effekt i tidigare Fas 2 och Fas 3-studier på fetma uppnåddes inte. Saniona har ökat dosen till 0,25 mg/dag i mars och studien väntas slutföras i juli.
  • I mars rekryterade Saniona de första patienterna i en klinisk Fas 2a-studie av Tesomet för den sällsynta ätstörningen hypotalamisk fetma. Studien omfattar upp till 25 patienter och utförs på Rigshospitalet i Köpenhamn, Danmark.
  • Efter en genomförd interimsanalys planerar Sanionas samarbetspartner University of Pennsylvania Treatment Research Center att fortsätta den prövarinitierade studien med NS2359 vid kokainberoende med en högre dos.
  • Saniona har framgångsrikt slutfört ett regulatoriskt toxikologiskt program för sin läkemedelskandidat SAN711 som erbjuder ett nytt behandlingsparadigm för klåda och neuropatisk smärta. Saniona har skalat upp tillverkningsprocessen och tagit fram material för kliniska studier som gör att programmet nu är klart för Fas 1-studier.
  • ABG Sundal Collier har anlitats som finansiell rådgivare.

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • Saniona meddelade en företrädesemission om 78 MSEK. Avsikten med företrädesemissionen är att säkra Sanionas finansieringsbehov och därmed ersätta avropandet av framtida potentiella trancher enligt finansieringsavtalet med Nice & Green.
  • Saniona etablerade ett vetenskapligt råd (Scientific Advisory Board, SAB) för utvecklingen av Tesomet i PWS.

Kommentar från vd

"Under första kvartalet fortsatte utvecklingen av Sanionas lovande portfölj av nya läkemedel och bolaget gjorde ytterligare framsteg som ett ledande bioteknikföretag med fokus på behandling av ätstörningar och sjukdomar i centrala nervsystemet. Framförallt gjordes betydande framsteg i de kliniska studierna av vår ledande produkt Tesomet. Andra positiva nyheter för Saniona är att vår partner Medix fortsätter planera för lanseringen av tesofensine i Mexiko 2020. Det skulle i så fall vara första gången en läkemedelskandidat från vår portfölj når marknaden. Samtidigt fortsätter vår affärsutveckling och vi har varit i kontakt med flera ledande biofarmabolag gällande partnerskap kring våra tillgångar.”, säger Jørgen Drejer, vd på Saniona.

Läs rapporten i sin helhet genom att klicka på bifogad pdf nedan.

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Feldthus, vvd och CFO, Saniona. Mobil: +45 2210 9957, E-mail: tf@saniona.com

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 maj 2019 kl. 08:00 CEST.

Om Saniona:

Saniona är ett forsknings- och utvecklingsbolag fokuserat på läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet och ätstörningar. Bolaget har fem program i klinisk utveckling. Saniona har för avsikt att utveckla och kommersialisera behandlingar av sällsynta indikationer såsom Prader-Willis syndrom och hypotalamisk fetma på egen hand. Forskningen är inriktad på jonkanaler och bolaget har en bred portfölj av projekt i tidig fas. Saniona har samarbeten med Boehringer Ingelheim GmbH, Productos Medix, S.A de S.V och Cadent Therapeutics. Saniona har sin bas i Köpenhamn, och bolagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm Small Cap (OMX: SANION). Läs mer på: www.saniona.com.

Bilaga


Attachments

20190529 - Saniona Q1 Report 2019 - SWE