Aktiemarknadsnämnden beviljar Sino Biopharmaceutical dispens från budplikt


STOCKHOLM, SVERIGE - 4 juni 2019. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att Aktiemarknadsnämnden beviljar dispens till Sino Biopharmaceutical från budplikt i samband med riktad emission till konvertibelinnehavare.

Aktiemarknadsnämnden har meddelat dispens till Sino Biopharmaceutical Limited (“Sino Biopharmaceutical”) från den budplikt som annars skulle uppkomma i samband med att Sino Biopharmaceutical deltar i den av styrelsen i Karolinska Development AB (publ) (“Karolinska Development”) beslutade riktade emissionen till innehavarna av det konvertibellån som utfärdades 2015.

Styrelsen i Karolinska Development beslutade den 29 maj 2019, under förutsättning av efterföljande godkännande vid årsstämman 28 juni 2019, om en riktad nyemission av B-aktier till innehavarna av konvertibellånet med möjlighet till betalning genom kvittning av konvertiblerna.

Genom deltagandet i den riktade nyemissionen kommer Sino Biopharmaceuticals innehav uppgå till maximalt 49 procent av rösterna i Karolinska Development, vilket innebär att dess totala innehav skulle komma att överstiga 30 procent av rösterna i bolaget, och att budplikt skulle uppkomma i enlighet med lagen (2006:451) om offentliga uppköpserbjudanden på aktiemarknaden.

Aktiemarknadsnämnden har nu meddelat dispens till Sino Biopharmaceutical från den budplikt som annars skulle uppkomma om Sino Biopharmaceutical förvärvar aktier i den riktade emissionen i enlighet med det som beskrivits ovan. Dispensen är villkorad av att aktieägarna inför årsstämman informeras om hur stor kapital- respektive ägarandel som Sino Biopharmaceutical högst kan få genom att förvärva aktierna samt att emissionsbeslutet godkänns av minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda på stämman, varvid man vid rösträkningen ska bortse från aktier som innehavs av Sino Biopharmaceutical.

Aktiemarknadsnämndens beslut (AMN 2019:24) kommer att finnas tillgängligt i sin helhet på Aktiemarknadsnämndens hemsida (www.aktiemarknadsnamnden.se). För mer information om den riktade nyemissionen och årsstämman, vänligen se kallelsen till den årsstämman som finns tillgänglig på bolagets hemsida (www.karolinskadevelopment.com).

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Viktor Drvota, VD, Karolinska Development AB
Tel: +46 73 982 52 02, e-mail: viktor.drvota@karolinskadevelopment.com

Ulf Richenberg, chefsjurist, Karolinska Development AB
Tel: +46 70 29 860 25, e-mail: ulf.richenberg@karolinskadevelopment.com

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB
Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) är ett nordiskt investmentbolag inom life science. Bolaget fokuserar på att identifiera medicinska innovationer och att investera för att skapa och utveckla bolag som vidareutvecklar sådana innovationer till differentierade produkter som kan göra skillnad för patienters liv och generera en attraktiv avkastning till aktieägarna.

Karolinska Development har tillgång till medicinsk forskning i världsklass från Karolinska Institutet och andra ledande universitet och forskningsinstitutioner i Norden. Bolagets målsättning är att bygga bolag kring forskare som är ledande inom sina respektive vetenskapsområden, med stöd från erfarna ledningsgrupper och rådgivare, samt med finansiering tillsammans med internationella investerare som är specialiserade inom sektorn, För att skapa bästa möjligheter till framgång byggs företagen med erfarna managementteam och rådgivare och de medfinansieras av professionella life science-investerare.

Karolinska Developments portfölj består av nio bolag inriktade på att utveckla innovativa behandlingsmetoder för sjukdomar som är livshotande eller funktionsnedsättande och andra medicinska tillstånd.  

Bolaget leds av ett entreprenörsteam bestående av professionella investerare med lång erfarenhet inom företagsbyggande och med tillgång till ett starkt globalt nätverk.

För mer information: www.karolinskadevelopment.com.


Bilaga


Attachments

KD Press release exemption June (sve)