Aqua Bio Technology ASA (ABT) har inngått en distribusjonsavtale med DNO Group, et selskap som har spesialisert seg på markedsføring og distribusjon av kosmetikk og andre konsumentvarer i asiatiske markeder. Fra tredje kvartal 2019 vil DNO Group distribuere hudpleieserien Moana i India og Hong Kong.

- Partnerskapet med DNO Group er en viktig milepæl i vårt arbeid med å utvikle ABT som en internasjonal leverandør av naturlige hudpleieprodukter, sier ABTs leder for globalt salg, Arvid Lindberg.

ABT fikk de første kommersielle rettighetene for Moana-serien i 2017. Moana produseres i New Zealand, og de viktigste aktive ingrediensene i produktene er utvunnet fra sjøgress hentet fra det sydlige Stillehavet. Til å begynne med hadde ABT de kommersielle rettighetene for Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA), og markedsfører nå Moana-produktene gjennom partnere i Tyskland, Østerrike, Sveits og Kuwait.

- Vi er svært tilfreds med å kunne informere om at våre kommersielle rettigheter for Moana Skincare er utvidet til markeder utenfor EMEA. Utvidelsen omfatter India og Indonesia samt visse rettigheter for Hong Kong, sier Arvid Lindberg.

DNO Group markedsfører og distribuerer tredjeparts skjønnhets- og personlig pleieprodukter i syv asiatiske markeder, som alle har sterk vekst.

India er et av verdens største markeder for produkter innen skjønnhet og personlig pleie, med at anslått salg på USD 8 milliarder i år. Det indiske markedet forventes å passere USD 10 milliarder i 2021.

Til tross for at det er betydelig mindre, er også markedet i Hong Kong svært attraktivt for skjønnhetsprodukter. I tillegg til byens syv millioner innbyggere, besøkes Hong Kong av nærmere 50 millioner turister fra fastlands-Kina hvert år. Tilgangen på konsumentvarer er en viktig driver bak den voksende kinesiske middelklassens reiser til Hong Kong.

«Moana-produktene er godt tilpasset forbrukerne i India og Hong Kong, så vel som til vår portefølje og distribusjonskraft. I tillegg er de effektene Moana-produktene kan vise til imponerende. Vi forventer en svært positiv salgsutvikling for Moana i Asia i tiden som kommer, sier adm. direktør Ofri Shaysh i DNO Group.

For nærmere informasjon, kontakt Arvid Lindberg, leder for globalt salg, telefon 9824 5410.

Aqua Bio Technology ASA (ABT) utvikler og kommersialiserer bærekraftig bioteknologi for bruk i hudpleieprodukter. ABTs kosmetikkingredienser er svært effektive og de representerer et naturlig alternativ til tradisjonelle ingredienser for kosmetikkindustrien. ABT markedsfører og selger dessuten naturlige hudpleieprodukter utviklet av partnere til konsumenter og profesjonelle brukere. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12.