Ellens största satsning gällande sociala medier görs genom ett samarbete med den svenska entreprenören och influencern Isabella Löwengrip. Den 26 juni presenterade bolaget sitt största event ”Intimlunch med Ellen AB & Isabella Löwengrip” på Operaterrassen i Stockholm.

I början av mars lanserade Ellen sin största satsning gällande sociala medier. Bolaget valde att under 2019 samarbeta med entreprenören och influencern Isabella Löwengrip. Under våren har hennes följare kunnat se hur Isabella har lyft bolaget Ellen och dess produkter i sina sociala medie-kanaler.

Den 26 juni genomförde Ellen sitt största event tillsammans med Isabella på Operaterrassen i Stockholm. Eventet samlade de största apotekskedjorna i Sverige, e-handelskunder, nya potentiella kunder, flertalet inflytelserika influencers, samarbetspartners och konsumenter. Syftet med eventet var helt enkelt att bidra till ett ökat intresse och kunskap inom intimhälsa och välbefinnande samt skapa intresse för varumärket Ellen och dess produkter. Gästerna blev inbjudna att inspireras av intimhälsoföretaget Ellen och bolagets ambassadörssamarbete med Isabella Löwengrip samt barnmorskan Cecilia Hagert från Barnmorskegruppen, Öresund. Intimlunchen avslutades med en engagerad paneldiskussion mellan Isabella Löwengrip, Jenny Fingal och Cecilia Hagert modererat av Ellen ABs tillträdande VD Charlotta Nilsson.

” Att få möjligheten att samla alla våra viktigaste svenska kunder, influencer, samarbetspartners och konsumenter på ett och samma event ihop med Ellens personal och Isabella Löwengrip och hennes team, var fantastiskt roligt och givande. Vi såg att eventet har väckt intresse för intimhälsa och för Ellen och dess produkter. Ellens vision är att vara marknadsledande på intimvårdsmarknaden och min förhoppning är att detta event leder till flertalet långsiktiga samarbeten. 1 juli 2019 lämnar jag över VD-rollen till Charlotta Nilsson och önskar både henne och bolaget all lycka till. Ska bli spännande att få följa Ellens fortsatta resa”, säger Jenny Fingal, VD i Ellen.

För ytterligare information:
Jenny Fingal, på telefon 08-412 10 00 eller via epost jf@ellen.se

Informationen lämnades för offentliggörande den 27 juni kl. 08.00 CEST.


Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel® (LN®). Krämen innehåller kokosolja som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett  pH-test för hemmabruk, en aqua block tampong, en intim foam, intim deo och en after shave & wax gel. Foamen och deon är båda baserade på ekovänliga ingredienser med Salvia som ingrediens. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser, kontaktuppgifter: telefon 08-463 83 00, eller via e-post certifiedadviser@penser.se. För ytterligare information om bolaget: www.ellen.se 

Bilaga