Kallelse till extra bolagsstämma i Acarix AB


Pressrelease 17 juli 2019


Kallelse till extra bolagsstämma i Acarix AB

Aktieägarna i Acarix AB, org.nr 559009-0667, ("Bolaget") kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 16 augusti 2019 kl. 10.00 på World Trade Center (WTC), Jungmansgatan 12, Malmö.

Rätt att delta och anmälan till extra bolagsstämman.

Aktieägare som vill delta vid extra bolagsstämman måste:

  1. dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken på avstämningsdagen som är lördagen den 10 augusti 2019 (då avstämningsdagen infaller på en lördag måste aktieägare vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken senast fredagen den 9 augusti 2019). Den som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att äga rätt att delta i bolagsstämman, tillfälligt registrera sina aktier i eget namn hos Euroclear Sweden AB. Den som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste senast fredagen den 9 augusti 2019 genom förvaltarens försorg tillfälligt registrera sina aktier i eget namn för att erhålla rätt att delta i stämman;
     
  2. dels anmäla sitt och eventuella biträdens (högst två) deltagande vid stämman senast måndagen den 12 augusti 2019. Anmälan om deltagande i stämman görs per post med adress Acarix AB, c/o World Trade Center Malmö, Skeppsgatan 19, 211 11 Malmö alternativt per e-post info@acarix.com. Vid anmälan ska aktieägaren ange sitt fullständiga namn, person- eller organisationsnummer, adress och telefonnummer samt, i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud och biträde. Om aktieägare vill låta sig representeras av ombud ska en skriftlig och daterad fullmakt vara ställd till ombudet. Om fullmakten utfärdas av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande ("Registreringsbevis") för den juridiska personen bifogas. Fullmakten får inte vara äldre än ett år gammal, dock att fullmakten får vara äldre än ett år om det framgår att den är giltig för en längre period, längst fem år. Fullmakten i original samt eventuellt Registreringsbevis måste vara tillgängliga vid stämman och kopia av desamma bör i god tid före stämman insändas per brev till adress enligt ovan och bör, för att underlätta inpasseringen vid stämman, ha kommit Bolaget tillhanda senast den 12 augusti 2019. Fullmaktsformulär kommer att finnas tillgängligt på bolagets hemsida www.acarix.com.

Förslag till dagordning:

  1. Stämmans öppnande
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Val av en justeringsperson
  5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  6. Godkännande av dagordning
  7. Beslut om ändring av bolagsordningen avseende gränser för antalet aktier och aktiekapitalet
  8. Beslut om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier (företrädesemission)
  9. Stämman avslutas

Förslag till beslut:

Punkt 2: Val av ordförande vid stämman
Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman väljer jur. kand. Ian Gulam vid Baker & McKenzie Advokatbyrå till ordförande vid stämman.

Punkt 7: Beslut om ändring av bolagsordningen avseende gränser för antalet aktier och aktiekapitalet
Styrelsen för Bolaget föreslår att extra bolagstämman beslutar att ändra Bolagets bolagsordning enligt följande:

Det föreslås att bolagsordningens gränser för aktiekapital ändras från lägst 15 000 000 kronor och högst 60 000 000 kronor till lägst 23 000 000 kronor och högst 92 000 000 kronor. Bolagsordningens § 4 får därmed följande lydelse:

"Aktiekapitalet ska vara lägst 23 000 000 kronor och högst 92 000 000 kronor."

Det föreslås även att bolagsordningens gränser för antalet aktier ändras från lägst 15 000 000 och högst 60 000 000 till lägst 23 000 000 och högst 92 000 000. Bolagsordningens § 5 får därmed följande lydelse:

"Antalet aktier ska vara lägst 23 000 000 och högst 92 000 000."

Det föreslås även en teknisk justering av § 1 avseende Bolagets företagsnamn på grund av ändringar i aktiebolagslagen varvid benämningen "firma" inte längre används och som har ersatts av "företagsnamn".

Det föreslås slutligen att styrelsen eller den styrelsen utser bemyndigas att vidta de mindre justeringar i detta beslut som kan komma att vara nödvändiga i samband med registrering hos Bolagsverket.

Punkt 8: Beslut om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier (företrädesemission)
Styrelsen för Bolaget föreslår att extra bolagstämman beslutar att bemyndiga styrelsen att intill nästa årsstämma vid ett eller flera tillfällen besluta om nyemission av aktier, inom bolagsordningens gränser, med företrädesrätt för befintliga aktieägare att betalas kontant, genom apport och/eller genom kvittning.

Syftet med bemyndigandet är att öka Bolagets flexibilitet i samband med etablering på nya marknader och påskynda kommersialiseringen av Bolagets befintliga projekt.

Utgivande av nya aktier med stöd av bemyndigandet ska genomföras på sedvanliga villkor under rådande marknadsförhållanden.

Styrelsen eller den styrelsen utser bemyndigas att vidta de mindre justeringar i detta beslut som kan komma att vara nödvändiga i samband med registrering hos Bolagsverket.

Majoritetsregler
För giltigt beslut enligt punkten 7 krävs att det har biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid bolagstämman.

Antal aktier och röster
Det totala antalet aktier i Bolaget uppgår per dagen för denna kallelse till 23 027 376 aktier med motsvarande antal röster. Bolaget innehar inga egna aktier.

Övrig information
Fullständiga förslag till beslut, inklusive de föreslagna bolagsordningarna, fullmaktsformulär och övriga handlingar som ska finnas tillgängliga enligt aktiebolagslagen hålls tillgängliga hos Bolaget på adress c/o World Trade Center Malmö, Skeppsgatan 19 i Malmö och på Bolagets webbplats, www.acarix.com senast tre (3) veckor före extra bolagsstämman och sänds till de aktieägare som begär det och uppger sin e-mail- eller postadress.

Aktieägarna erinras om rätten att, vid extra bolagsstämman, begära upplysningar från styrelsen och verkställande direktören i enlighet med 7 kap 32 § aktiebolagslagen.

Hantering av personuppgifter
För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclear Sweden AB:s hemsida: www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammorsvenska.pdf.

*****

Malmö i juli 2019
Acarix AB
Styrelsen

Bilaga


Attachments

Acarix_Kallelse_till_extra_bolagsstämma_SWE.