• Jobindex fik et pænt resultat i 2. kvartal med en vækst i nettoomsætningen på 1% til 83 mio. kr. og et overskud før renter og skat på 19 mio. kr.
  • Den forventede vækst i jobmarkedet udebliver imidlertid, og er ikke kommet igen efter sommerferien: ”Virksomhederne er tilbageholdende med at ansætte i skyggen af Brexit og trusler om handelskrig”, siger Kaare Danielsen.
  • Jobindex nedjusterer derfor forventningerne for hele året til en nettoomsætning i niveauet 310 mio. kr. og et driftsoverskud i niveauet 80 mio. kr.

Væksten på jobmarkedet udebliver

Væksten med sidste år: ”Der er ikke direkte tilbagegang i jobmarkedet – men det er heller ikke steget”, i jobmarkedet, der var forventet ved starten af 2019, er ikke blevet til virkelighed, når regnskabet gøres op halvvejs inde i året. Virksomhedernes annoncering efter nye medarbejdere er på niveau med sidste år: ”Der er ikke direkte tilbagegang i jobmarkedet – men det er heller ikke steget”, siger Kaare Danielsen, direktør for Jobindex, der forventer at tendensen fortsætter: ”Usikkerheden over Brexit og truslerne om handelskrig er kun blevet større, og det påvirker jobmarkedet”, siger han.

Justerer forventninger nedad

Jobindex' drift er fortsat stærk med en omsætning på 83 mio. kr. i 2. kvartal 2019 mod 82 mio. kr. året før og et uændret driftsoverskud på 19 mio. kr. Den udeblevne vækst betyder dog, at Jobindex nedjusterer forventningerne til omsætningen for hele 2019 fra 330 mio. kr. til 310 mio. kr. og reducerer forventningerne til driftsoverskuddet fra 90 mio. kr. til 80 mio. kr. 

Nøgletal overvåges nøje

"Antallet af nye jobannoncer er en af de mest præcise indikatorer for ’temperaturen’ på jobmarkedet”, siger Kaare Danielsen: ”Derfor er det ikke bare os, men mange andre med interesse for økonomien, der følger disse tal meget nøje. Og tallene tyder på, at væksten på jobmarkedet er gået i stå”, siger han. 

Vedhæftet fil