Pranešimas dėl banko finansinės ataskaitos už 2019 metų šešių mėnesių laikotarpį

Vilnius, Aug. 28, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Medicinos bankas per pirmus du šių metų ketvirčius uždirbo 1,56 mln. eurų grynojo pelno, arba 2,2 karto daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį (0,71 mln. Eurų).

Per pirmus du šių metų ketvirčius, palyginus su praėjusių metų laikotarpiu, grynosios paslaugų mokesčių ir komisinių pajamos augo 38 proc. iki 3,2 mln. eurų, prekybos užsienio valiuta pajamos -2,3 proc. iki 2,2 mln. Eurų. Grynosios palūkanų pajamos palyginamuoju laikotarpiu padidėjo 10 proc. iki 4 mln. eurų.

Banko suteiktų paskolų portfelis per du šių metų ketvirčius išaugo 16 proc. ir sudarė 197 mln. Eurų. anko turtas 2019 metų antrojo ketvirčio pabaigoje buvo 339 mln. eurų ir buvo 3 proc. didesnis nei 2018 m. gruodžio 31 d.

Banko įsipareigojimai klientams šiemet pirmojo pusmečio pabaigoje siekė 288 mln. eurų ir buvo 1 proc. mažesni negu 2018 m gruodžio 31 d.

Medicinos banko akcininkų nuosavybė nuo 2019 metų pradžios padidėjo 5 proc. ir šių metų birželio 30 dieną buvo 32,2 mln. eurų.

Priedas

Attachments