Selskabsmeddelelse
Nr.10 2019

 

                                                                                                                                København,16. september 2019

Scandinavian Tobacco Group A/S køber Royal Agio Cigars, en førende europæisk cigarvirksomhed

Scandinavian Tobacco Group har i dag indgået aftale om vilkårene for et køb af samtlige aktier i Agio Beheer B.V. fra Highlands Beheer B.V. Agio Beheer B.V. er holdingselskab for koncernen Royal Agio Cigars (“Royal Agio”). Enterprise value (værdien uden gæld og kontanter) er opgjort til EUR 210 millioner. Købet finansieres ved hjælp af likvider og lån. Handlen er betinget af en tilfredsstillende gennemførelse af en lovpligtig høring af medarbejderne i Holland og en efterfølgende gennemførelse af handlen forudsætter, at der bliver opnået godkendelse fra konkurrencemyndighederne i visse europæiske lande. Tidspunktet for handlens gennemførelse er afhængigt af forløbet af de nævnte processer, men p.t. forventes handlen gennemført i første halvår af 2020.

Detaljer om den forventede finansielle effekt af opkøbet vil blive meddelt efter høringen af medarbejderne samt godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

Royal Agio er en førende europæisk cigarvirksomhed med en stærk cigarportefølje, hvis væsentligste mærker er bl.a. Mehari´s, Panter og Balmoral. Virksomheden har hovedkontor i Duizel, Holland og har omkring 3.200 fuldtidsansatte. Royal Agios regnskab for 2018 viste en nettoomsætning på EUR 133 millioner (DKK 995 millioner) og EBITDA på EUR 18 millioner.

Et køb af Royal Agio vil give Scandinavian Tobacco Group adgang til en stærk produktportefølje og vigtige markedspositioner i europæiske nøglemarkeder for maskinfremstillede cigarer. Handlen kan således sikre Scandinavian Tobacco Group en førende position i Frankrig, Belgien og Holland og en væsentligt forbedret stilling i vigtige cigarmarkeder som Spanien og Italien. Såfremt opkøbet gennemføres, vil de to virksomheders samlede proforma nettoomsætning i 2018 udgøre ca. DKK 7,7 milliarder, og de vil beskæftige flere end 10.000 ansatte.

CEO i Scandinavian Tobacco Group, Niels Frederiksen, siger: “Jeg er rigtig glad for og stolt over, at vi har taget dette vigtige skridt frem mod et køb af Royal Agio. Hvis handlen falder på plads, vil den være et vigtigt skridt imod vores mål om at blive verdens førende virksomhed inden for cigarer, fordi den væsentligt forbedrer vores stilling på flere af de centrale markeder i Europa for maskinfremstillede cigarer, og vi vil kunne tilbyde vores forbrugere et attraktivt sortiment af de bedste cigarer”.

Transaktionen forventes at bidrage til en stigning i resultat per aktie (EPS) senest i år 2 efter gennemførelsen. Koncernens gearingsgrad (nettorentebærende gæld/EBITDA) vil, såfremt handlen gennemføres, midlertidigt overstige koncernens target på 2,5x.

Scandinavian Tobacco Group’s forventninger til regnskabsåret 2019 fastholdes:

  • >5% organisk vækst i EBITDA
  • Frie pengestrømme før virksomhedsopkøb >DKK 750 millioner

Særlige poster eksklusive omkostninger relateret til købet af Royal Agio er uændrede og forventes at blive DKK 85 millioner. Opkøbsomkostninger relateret til due diligence, rådgivere m.v. i 2019 forventes at ligge på et niveau omkring  DKK 20 mio. og vil blive udgiftsført som særlige omkostninger i 2019.

Ambitionen om at levere en årlig vækst i ordinært udbytte er uændret, også for regnskabsåret 2019.

Om Royal Agio Cigars
Royal Agio Cigars er en familieejet virksomhed, som blev grundlagt i 1904. Royal Agio’s produkter sælges i omkring 90 lande. Hovedparten af nettoomsætningen genereres i Holland, Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

Produktionssteder:
Westerlo, Belgien                                                       Maskinfremstillede cigarer
Duizel, Holland                                                           Færdiggørelse af maskinfremstillede og håndlavede cigarer
San Pedro, Den Dominikanske Republik              Håndlavede og maskinfremstillede cigarer samt produktion af omblade og dæksblade
Colombo, Sri Lanka.                                                  Produktion af omblade og dæksblade


For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Investorhenvendelser: Torben Sand, Head of Investor Relations,
telefon: 5084 7222 eller torben.sand@st-group.com

Pressehenvendelser: Simon Mehl Augustesen, Director of Group Communications,
telefon: 5084 7211 eller simon.augustesen@st-group.com

Om Scandinavian Tobacco Group

Scandinavian Tobacco Group A/S er en af verdens førende producenter af cigarer og pibetobak. Vi fremstiller tre mia. cigarer og 5.000 tons pibetobak og finskåren tobak om året.

Scandinavian Tobacco Group har en førende position i flere kategorier og en portefølje på mere end 200 varemærker, som sikrer et komplementerende sortiment af etablerede globale og lokale varemærker.

Koncernen har 7.300 medarbejdere i den Dominikanske Republik, Honduras, Nicaragua, Indonesien, Europa, New Zealand, Australien, Canada og USA. For yderligere oplysninger henvises til www.st-group.com

Vedhæftet fil