Brussel, 23 oktober 2019 ---  Solvay heeft twee innovatiecentra voor thermoplastische composieten geopend in de Verenigde Staten en Europa en versterkt hiermee haar onderzoeks- en innovatiecapaciteit en engagement met klanten in hoogwaardige materialen voor de lucht- en ruimtevaart, de auto-industrie en de olie- en gasmarkt.  

De opening van beide centra komt na de oprichting, in april, van het platform voor thermoplastische composietmaterialen om de ontwikkeling van deze materialen te versnellen. De centra zijn complementair en zullen voortbouwen op Solvay's ongeëvenaarde verticaal geïntegreerde portefeuille van speciale polymeren en koolstofvezelcomposieten. 

"De nieuwe Onderzoeks & Innovatiecentra van Solvay in de Verenigde Staten en Europa en onze recente capaciteitsuitbreidingen, vervolledigen onze infrastructuur en ondersteunen de industrialisering van onze thermoplastische materiaaltechnologie. De centra bieden ultramoderne middelen en capaciteiten om onze klanten te begeleiden bij het ontwerp, de ontwikkeling van prototypes en het testen van onderdelen en maken het zo mogelijk onze materialen veel sneller op de markt te brengen," zei Augusto Di Donfrancesco, lid van het Uitvoerend Comité van Solvay.

Het Product Development Center in Alpharetta, Georgia, in de Verenigde Staten, is gewijd aan de snelle innovatie en ontwikkeling van thermoplastische composieten van de volgende generatie. In Alpharetta, waar de Noord-Amerikaanse hoofdzetel van zowel de Speciale Polymeren als de Composietmaterialen is gevestigd, kan Solvay haar expertise op het gebied van polymeren en koolstofvezels -- van het ontwerp van polymeren en de ontwikkeling van composieten tot de productie van additieven -- benutten.  

Het Customer Engagement Center Brussel in België, richt zich op samenwerking met klanten om de marktintroductie van thermoplastische composieten te versnellen. Het centrum biedt virtuele engineering, waardoor simulatie van geavanceerde onderdelen en systemen mogelijk is, een minutieuze analyse van de eigenschappen van materialen, evenals een snelle prototyping van complexe kleine tot middelgrote onderdelen, en geavanceerde mechanische tests en validatie van de materialen.

De geavanceerde lichte materialen van Solvay vervangen zwaardere metalen, wat bijdraagt tot lagere totale eigendomskosten. In de transportsector dragen ze bij tot de vermindering van het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot van vliegtuigen en auto's en maken ze een grotere ontwerpvrijheid mogelijk, waardoor het aantal onderdelen in het algemeen wordt verminderd, of de aerodynamica wordt verbeterd. In de olie- en gasindustrie vervangen ze metalen buizen die gevoelig zijn voor corrosie. 

Voor informatie over Solvay's waardevoorstel voor thermoplastische composieten kunt u terecht op onze infohub.

 

Bijlage