AB „Klaipėdos nafta“ 2019 metų spalio mėn. preliminarūs veiklos ir pajamų rezultatai

2019 m. spalio mėn. KN (AB „Klaipėdos nafta“, toliau – bendrovė) Klaipėdos bei Subačiaus naftos terminaluose perkrovė 413 tūkst. tonų naftos produktų, atitinkamai per 2019 m. sausio - spalio mėn. į bendrovės talpyklas perkrauta 4.790 tūkst. tonų naftos produktų.

2019 m. spalio mėn. bendrovės naftos terminalų preliminarios pardavimo pajamos buvo 2,3 mln. eurų, atitinkamai 2019 m. dešimties mėnesių preliminarios pardavimo pajamos buvo 26,2 mln. eurų.

2019 m. spalio mėn. KN suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalai išdujino ir perkrovė 2.703 tūkst. MWh gamtinių dujų, o per 2019 m. pirmuosius dešimt mėn. iš viso išdujinta ir perkrauta 15.296 tūkst. MWh dujų, tai yra 95,8 proc. arba 7.485 tūkst. MWh daugiau, lyginant su 2018 m. sausio - spalio laikotarpiu (7.811 tūkst. MWh).

Preliminarios SGD terminalų 2019 m. spalio mėn. pardavimo pajamos yra 6,4 mln. eurų  (2018 m. spalio mėn. pajamos siekė 5,4 mln. eurų). SGD terminalo pajamas sudaro preliminari SGD pakartotinio dujinimo kainos pastovioji dalis (už metinius vartojimo pajėgumus), kintama dalis už išdujintą dujų kiekį, SGD perkrovos pajamos ir konsultacinės paslaugos. SGD terminalo pajamų, gaunamų už metinius vartojimo pajėgumus, lygis nepriklauso nuo dujinimo apimčių. Pajamas tvirtina Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT (iki liepos 1 d. VKEKK)), remiantis nustatyta Valstybės reguliuojamų kainų gamtinių dujų sektoriuje nustatymo metodika ir apskaičiuojant jas visam ateinančių metų laikotarpiui. 2019 m. sausio - spalio mėn. SGD terminalų preliminarios pajamos siekia 59,7 mln. eurų, tai yra 10,8 proc. didesnės nei 2018 m. atitinkamu periodu (53,9 mln. eurų).

Iš viso bendrovės preliminarios 2019 m. sausio - spalio mėn. pardavimo pajamos yra 85,9 mln. eurų arba 2,6 proc. didesnės nei 2018 m. atitinkamu laikotarpiu (83,7 mln. eurų).

Naftos produktų krova ir SGD dujinimas ir perkrova:

Spalis Sausis – spalis
2019 m. 2018 m. Pokytis, % 2019 m. 2018 m. Pokytis, %
Naftos produktų krova, tūkst. t 413 504 -18,1% 4.790 5.534 -13,4%
SGD išdujinimas ir perkrova, tūkst. MWh 2.703 709 281,2% 15.296 7.811 95,8%

Naftos produktų krova bei SGD dujinimas ir perkrova 2019 m.:

Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis
Naftos produktų krova, tūkst. t 626 454 461 433 446 506 575 450 426 413
SGD išdujinimas ir perkrova, tūkst. MWh 471 173 96 1.475 1.774 2.430 2.256 1.523 2.395 2.703

Bendrovės preliminarios pajamos, mln. EUR:

Spalis Sausis – spalis
2019 m. 2018 m. Pokytis, % 2019 m. 2018 m. Pokytis, %