PolyPlank AB: VD brev. PolyPlank AB, Teckningsoptionsrätter TO2, Långsiktigt Hållbart.


Vi är nu i slutfasen av teckningstiden för utnyttjande av teckningsoptionsrätterna TO2, där vi hoppas att alla innehavare av teckningsoptionsrätter också utnyttjar sin rätt att teckna aktier. Vi vet att i dags läge är ca 70 procent utnyttjade och teckningstiden pågår till slutet av denna veckan, sista teckningsdag är den 29 november, men beroende på vart man har sina TO2 förvaltade så kan teckningen behöva göras någon eller några dag tidigare.

Emissionslikviden från TO2 kommer vi att använda till lösen av skulder och bredare marknadssatsningar.

Genom minskade skulder får vi bort dyra lån som i sig kostat oss ca 1 MSEK per år, det ger direkt en resultatförbättringseffekt med 1 MSEK på sista raden före skatt (EBT). Denna emission är en av de avgörande åtgärderna där vi rensar de ”sista skulderna” i vår pågående Turn around, efter alla tidigare åtgärdspaket och omorganiseringar.

Som tidigare nämnt så har företaget genomgått en stor förändring, som bevisligen leder mot rätt håll. Vi är nu redo för stora volymökningar. Att 2019 blir ett av PolyPlanks bästa år kan vi redan se, även om det krävs en liten volymökning till för att nå svarta siffror rakt igenom resultaträkningen.

Våra Marknadssatsningar har visat sig vara rätt, vi har i motsats mot tidigare år upparbetat en betydligt bredare kundbas med stor potential att bygga vidare på och vi har bl.a tagit hem flertal affärer i konkurrens med bolag som har liknande produkter. Det ger oss en bra känsla för framtiden.

Vi är fortfarande med i ”topp sex” på Dagens Industris lista över ”vinnare” på First Northlistan hittills i år med i skrivande stund en ökning med 269 % i år.  I och med att TO2 ger innehavarna en möjlighet att teckna aktier för 12 öre/st har kursen naturligt gått ner i samband med denna teckning.

I vårt arbete med att ligga i framkant gällande cirkulära affärsmodeller så har glädjande nog forskningsinitiativet Mistra REES, där vi deltagit i fyra år, fått beviljat medel för fas två och således är programmet finansierat i fyra år till. Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med akademin och stora spelare som Volvo Cars och ABB. En ny spännande aktör som anslutit sig är Peltarion AB som arbetar med Artificiell intelligens kopplat till tillverkningsindustrin. Mätbarhet, spårbarhet och kvalitetssäkring blir nyckelfaktorer i framtidens cirkulära livscykelprocesser och ny smart teknologi välkomnas för att underlätta arbetet med att säkra upp naturresurserna i det tekniska kretsloppet.

Vi kan också meddela att vi efter flera förfrågningar kopplat till våra profilers värmemotstånd har bett forsknings- och mätinstitutet RISE ta fram underlag för beräkning av dessa värden. Resultatet ska sedan användas för att beräkna hur profiler tillverkade av PolyPlanks kompositmaterial påverkar sammansatta konstruktioners U-värde och säkerställa att eventuella köldbryggor minimeras. Finja Prefab AB, som idag använder GRIPCON-profilen (tillverkad av PolyPlank) till sitt industri och jordbrukssegment, ser en stor potential i ingjutningsprofilerna för sitt stora bostadssegment om de tekniska egenskapskraven kan uppfyllas och säkerställas.

Vi ser fram emot det nya året som vi räknar med ska bli ett nytt rekordår, beroende på att vi kan se att den utstakade linjen har följts det senaste året, även om vi förstår att våra aktieägare tycker att förbättringsarbetet går lite långsamt framåt. Vi bygger dock något långsiktigt hållbart, lönsamt och med kommande god avkastning för aktieägarna och det kan bara göras från grunden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Vd                                                     Cay Strandén

Telefon                                           0485 66 4480

Email                                               cay@polyplank.se

Denna information är sådan information som Bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 november 2019 kl 11:00 CET.

PolyPlank har utvecklat och etablerat en unik metod att tillverka produkter genom att använda återvunnen plast och organiska fibrer utan tillsatser. PolyPlanks produkter har en rad fördelar gentemot alternativen, exempelvis har produkterna träets positiva material- och bearbetningsegenskaper, god motståndskraft mot fukt och röta, hög slagseghet i ett omfattande temperaturspann, lång livslängd. Vidare kan produkterna materialåtervinnas, vilket är en positiv miljöeffekt, men medför också en betydligt lägre materialkostnad sett över tiden.

PolyPlank handlas på NASDAQ OMX First North under beteckningen POLY. Aktiens ISIN-kod är SE0005569290. Hagberg & Aneborn Fondkommission AB, tel +46 8 408 933 50 är bolagets Certified Adviser, www.hagberganeborn.se 

PolyPlank AB (publ)
Storgatan 123, SE-386 35 Färjestaden.
Tel 0485-664480 Fax 0485-664499.
E-post info@polyplank.se
www.polyplank.se
Org.nr 556489-7998

Bilaga


Attachments

Pressrelease 20191126 TO2