Saniona meddelar att finanschefen Thomas Feldthus kommer att lämna bolaget


PRESSMEDDELANDE

18 februari 2020

  • Sökandet efter ny, USA-baserad finanschef har påbörjats
  • Thomas Feldthus kommer att fortsätta som finanschef under en interimsperiod till dess att ny finanschef rekryterats för att säkerställa en smidig övergång och överföring av ansvar

Saniona (OMX: SANION), ett bioteknikföretag i klinisk fas fokuserat på sällsynta sjukdomar i det centrala nervsystemet, meddelar idag att Thomas Feldthus, medgrundare och finanschef, kommer att lämna företaget.

Som en del av sin strategiska omvandling har Saniona initierat sökandet efter en ny finanschef som kommer att vara baserad i USA tillsammans med vd Rami Levin. Thomas Feldthus, som är en av grundarna av Saniona, kommer att fortsätta som finanschef under en interimsperiod för att säkerställa en smidig övergång och överföring av ansvar till den nya finanschefen.

"Vi är oerhört tacksamma för Thomas Feldthus roll i grundandet och framgången för Saniona och önskar honom allt gott för framtiden," säger Rami Levin, vd för Saniona. ”Vi har initierat sökandet efter en ny USA-baserad finanschef som kan hjälpa oss att accelerera fokus på den amerikanska marknaden där vi tänker bygga upp en komplett organisation för att ta vara på framtida nyckelmöjligheter. Saniona utvecklar snabbt Tesomet mot viktiga kliniska studier i de sällsynta ätstörningarna Prader-Willis syndrom och hypotalamisk fetma och expansionen av vår amerikanska organisation är ett viktigt steg mot vårt långsiktiga mål att bli ett globalt bolag i kommersiell fas".

"Jag är entusiastisk över den riktning Saniona tar och har beslutat att avgå från min roll som CFO för att låta bolaget utvecklas i enlighet med de planer vi har lagt fram och fokusera främst på den amerikanska marknaden", säger Thomas Feldthus, medgrundare av Saniona.

För mer information, vänligen kontakta:

Rami Levin, vd och koncernchef, Saniona, tel: +1-781-987-3144, e-mail: rami.levin@saniona.com
Don DeBethizy, styrelseordförande, Saniona, tel: +45-215-90-774, e-mail whitecityconsulting@gmail.com


Denna information är sådan information som Saniona AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU: s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande, via kontaktpersonen som anges ovan, klockan 17:35 den 18 februari 2020.

Om Saniona

Saniona är ett bioteknikbolag som fokuserar på forskning och utveckling av läkemedel för ätstörningar och sjukdomar i centrala nervsystemet. Bolaget har fem program i klinisk utveckling. Saniona har för avsikt att utveckla och kommersialisera behandlingar av sällsynta indikationer såsom Prader-Willis syndrom och hypotalamisk fetma på egen hand. Forskningen är inriktad på jonkanaler och bolaget har en bred portfölj av projekt i tidig fas. Saniona har samarbeten med Boehringer Ingelheim GmbH, Productos Medix, S.A de S.V och Cadent Therapeutics. Saniona har sin bas i Köpenhamn, och bolagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm Small Cap (OMX: SANION). Läs mer på: www.saniona.com.

 

Bilaga


Attachments

20200218 - PR - Saniona CFO - SWE