logo.png
Source: Nexstim Oyj

Nexstim Oyj päivittää koko vuoden 2020 tulevaisuudennäkymää

Yhtiötiedote, sisäpiiritieto, Helsinki, 3.4.2020 klo 9.00

Nexstim Oyj päivittää koko vuoden 2020 tulevaisuudennäkymää

Nexstim Oyj (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) (”Nexstim” tai ”Yhtiö”) ilmoittaa että koronavirus COVID-19 pandemia vaikeuttaa Yhtiön liiketoimintaympäristöä ja sen vuoksi ei ole mahdollista antaa koko vuoden 2020 liikevaihdosta arviota ennen kuin terveyskriisin kesto on paremmin tiedossa.

Kustannussäästöt, joista ilmoitettiin 26.3.2020, arvioidaan vähentävän koko vuoden 2020 liiketappiota vuoteen 2019 verrattuna. Yhtiö arvioi, että näiden kustannussäästövaikutusten toteutuessa sekä lainojen takaisinmaksujen tapahtuessa aiemmin sovittujen aikataulujen mukaisesti, Yhtiön käyttöpääoma riittää vuoden 2020 kolmannen vuosineljänneksen loppuun asti.

Yhtiön tarkennetut tulevaisuudennäkymät: Koko vuoden 2020 liiketappion odotetaan vähenevän vuoteen 2019 verrattuna.

Nämä taloudelliset näkymät korvaavat aikaisemman, 28.2.2020 julkaistun arvion, jonka mukaan Yhtiö odotti liiketoimintaennusteiden perusteella, että vuonna 2020 NBT-liiketoiminnan liikevaihto olisi kasvanut ja että tilikauden tulos olisi ollut tappiollinen.

Nexstim OYJ

Mikko Karvinen, toimitusjohtaja

Lisätietoja saa verkkosivulta www.nexstim.com tai ottamalla yhteyttä:

Mikko Karvinen, toimitusjohtaja
+358 50 326 4101
mikko.karvinen@nexstim.com

Sisu Partners Oy (hyväksytty neuvonantaja)
Jussi Majamaa
+ 358 40 842 4479
jussi.majamaa@sisupartners.com

Tietoja Nexstim Oyj:stä

Nexstim on suomalainen, kansainvälisillä markkinoilla toimiva lääkintäteknologiayritys. Missionamme on mahdollistaa haastavien aivosairauksien yksilöllinen ja tehokas  diagnostiikka ja hoito. 

Nexstim on kehittänyt uraauurtavan noninvasiivisen aivostimulaatioteknologian nimeltä SmartFocus®. SmartFocus® perustuu kallon ulkopuoliseen aivostimulaatioon (TMS eli transcranial magnetic stimulation), johon on yhdistetty 3D-navigointijärjestelmä. Uniikki teknologia mahdollistaa halutun aivoalueen tarkan ja yksilöllisen stimuloinnin.

SmartFocus® TMS teknologiaa käytetään Nexstimin kehittämässä NBT® (Navigated Brain Therapy) -laitteistossa, jolla on FDA:n markkinointi- ja jakelulupa vakavan masennuksen hoitoon Yhdysvalloissa. NBT®-laitteisto on CE-hyväksytty Euroopassa käytettäväksi vakavan masennuksen ja kroonisen neuropaattisen kivun hoidossa.

Lisäksi Nexstim markkinoi kehittämäänsä,  SmartFocus® TMS teknologiaan perustuvaa NBS (Navigated Brain Stimulation) -laitteistoa. Nexstimin NBS-laitteisto on ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoiva TMS-laitteisto liikeaivokuoren ja aivojen puhealueiden leikkausta edeltävää kartoitusta varten. Nexstimin osakkeet on listattu Nasdaq First North Growth Market Finlandin ja Nasdaq First North Growth Market Swedenin markkinapaikoilla.

Lisätietoja on osoitteessa www.nexstim.com

Liite