Yleiselektroniikka Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset


Yleiselektroniikka Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ             Pörssitiedote 16.4.2020 KLO 19:00

Yleiselektroniikka Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 16.4.2020 klo 16:00-16:21 Yleiselektroniikka Oyj:n pääkonttorissa, osoitteessa Luomannotko 6, 02200 Espoo.
Kokouskutsu on julkaistu pörssitiedotteena 25.3.2020.

Kokouksessa oli edustettuina yhteensä 2.017.219 osaketta ja ääntä. Edustetut osakkeet vastasivat kaikkiaan 78,72 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä.

Kokouksessa esitettiin ja luettiin 17.2.2020 päivätty tilintarkastuskertomus sekä toimintakertomus ja tilinpäätös tilikaudelta 1.1 – 31.12.2019.

Kokouksessa päätettiin vahvistaa konsernin ja emoyhtiön tuloslaskelma, tase ja toimintakertomus esitetyssä muodossa.

Hallituksen esityksen mukaisesti päätettiin, että osinkoa  vuodelta 2019 ei nyt jaeta. Valtuutettiin hallitus päättämään myöhemmin enintään 0,34 euron osingosta osaketta kohden. Valtuutus on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen asti.

Hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle myönnettiin vastuuvapaus.

Käsiteltiin toimielinten palkitsemispolitiikka. Palkitsemisepolitiikkaa kannatettiin.

Hallitukseen päätettiin valita seitsemän (7) jäsentä. Hallituksen jäseniksi valittiin uudelleen Simon Hallqvist, Ralf Holmlund, Anssi Ruohtula, Michaela von Wendt ja Martti Yrjö-Koskinen. Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Camilla Grönholm ja Jouni Grönroos.
Hallituksen puheenjohtajalle päätettiin maksaa palkkiona 4.000 euroa kuukaudessa ja hallituksen  jäsenelle 1.500 euroa kuukaudessa. Päätettiin, että tarkastusvaliokunnan puheenjohtajalle maksetaan hallituspalkkion lisäksi 1.000 euroa kuukaudessa.

Tilintarkastajiksi valittiin Moore Rewinet Oy päävastuullisena tilintarkastajanaan KHT-tilintarkastaja Jari Paloniemi. Tilintarkastajalle päätettiin maksaa palkkio laskun mukaan.

Päätettiin valtuuttaa hallitus päättämään yhdessä tai useammassa erässä osakeanneista sekä optio-oikeuksien ja muiden osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:ssä tarkoitettujen osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisista seuraavasti:
Valtuutuksen nojalla annettavien osakkeiden lukumäärä voi olla enintään 512.500 osaketta, mikä vastaa 20 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista kokouksen päivämääränä.
Valtuutus sisältää oikeuden päättää antaa joko uusia osakkeita tai yhtiön hallussa olevia omia osakkeita joko maksua vastaan tai maksutta. Uudet osakkeet voidaan antaa ja yhtiöllä olevat omat osakkeet luovuttaa yhtiön osakkeenomistajien etuoikeudesta poiketen suunnatusti, jos siihen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy tai maksuttoman osakeannin kyseessä ollessa yhtiön kannalta ja sen kaikkien osakkeenomistajien etu huomioon ottaen erityisen painava taloudellinen syy. Hallitus valtuutetaan päättämään kaikista muista osakeantiin ja osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamiseen ja osakkeiden luovuttamiseen liittyvistä ehdoista ja seikoista. Valtuutusta voidaan käyttää muun muassa liiketoiminnan kehittämiseen, pääomarakenteen kehittämiseen, omistuspohjan laajentamiseen, yrityskauppojen tai –järjestelyjen toteuttamiseen tai rahoitukseen, yhtiön hankkiessa liiketoimintaansa liittyvää omaisuutta, kannustinjärjestelmien toteuttamiseen tai muihin hankkeisiin.
Hallituksen valtuutus osakeannista sekä optio-oikeuksien ja muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta ja omien osakkeiden luovuttamisesta on voimassa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen asti, kuitenkin enintään 30.6.2021 saakka.

Todettiin, että yhtiökokouksen kaikki päätökset on tehty yksimielisesti. Toimitusjohtajan yhtiökokouksessa esittämä katsaus on tämän pörssitiedotteen liitteenä sekä luettavissa yhtiön nettisivuilla www.yeint.fi/sijoittajainfo.

Yhtiökokouksen jälkeen hallitus kokoontui ja hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Simon Hallqvist. Tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Jouni Grönroos ja jäseniksi Ralf Holmlund ja Martti Yrjö-Koskinen.

Espoossa, 16. päivänä huhtikuuta 2020

Yleiselektroniikka Oyj

Martti Yrjö-Koskinen
Toimitusjohtaja

Jakelu:        
Helsingin pörssi,  
keskeiset tiedotusvälineet,
www.yeint.fi

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Martti Yrjö-Koskinen
puh +358(0)40 6844 643

Yleiselektroniikka lyhyesti:
Vuonna 1969 perustettu Yleiselektroniikka on Pohjois-Euroopan vanhimpia ammattielektroniikan myynti- ja jakeluyrityksiä.  Päätuotteita ovat elektroniikan komponentit sekä mittaus- ja testauslaitteet. Asiakkaitamme ovat elektroniikan valmistajat, huollot sekä tutkimus & tuotekehitys. Suomen ulkopuolella Yleiselektroniikka tunnetaan YE International nimellä.

Machinery on vuonna 1911 perustettu suomalainen tekninen tukkukauppa, joka tarjoaa markkinan johtavien päämiesten työkaluja ja -koneita, sekä ratkaisuja teollisiin koneisiin, generaattoreihin ja rakennuskoneisiin. Lisäksi Machinery tarjoaa sopimuskumppaneidensa tuotteiden kunnossapitoa ja huoltoa sekä asennettuja ratkaisuja. Machinery tuli osaksi Yleiselektroniikka konsernia maaliskuussa 2020.

Konserni toimii 5 maassa ja työllistää yli 300 työntekijää. Yleiselektroniikka Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Liite


Attachments

Toimitusjohtajan_katsaus_2020