Saniona publicerar sin delårsrapport för det första kvartalet 2020


PRESSMEDDELANDE

 

6 maj 2020

 

Finansiella nyckeltal

Jan - mar 2020 (jan - mar 2019)    
· Nettoomsättning 0,5 MSEK (1,7)   
· EBIT -30,6 MSEK (-29,1)   
· Periodens resultat -28,2 MSEK (-24,8)   
· Resultat per aktie -0,96 SEK (-1,06)   
· Resultat per aktie efter utspädning -0,96 SEK (-1,06)   

 

Väsentliga händelser under första kvartalet 2020            

  • I januari 2020 utsåg Saniona Rami Levin till sin verkställande direktör. Rami Levin kommer att leda Saniona genom omvandlingen till ett helt integrerat biofarmaceutiskt företag för sällsynta sjukdomar. Han har omfattande kommersiell erfarenhet inom CNS (centrala nervsystemet) och sällsynta sjukdomar, både i USA och globalt. Jørgen Drejer, tidigare vd, har utsetts till forskningschef (CSO).
  • I januari 2020 slutförde Saniona en riktad nyemission om 25 MSEK och föreslog en finansiering om upp till 158 MSEK som omfattar en kombination av riktad nyemission och en företrädesemission med teckningsoptioner på totalt 111–133 MSEK vid ett lösenpris på 25–30 SEK per aktie samt ett lån om 25 MSEK.
  • Den 18 februari 2020 var Saniona med och grundade migränterapibolaget Cephagenix.
  • Thomas Feldthus (CFO) har lämnat bolaget och Saniona har inlett sökandet efter en ny, USA-baserad CFO. Anita Milland, nuvarande VP ekonomi och administration, har utsetts till tillförordnad CFO och Head of IR, och Jørgen Drejer blev vice vd.
  • Den 18 mars 2020 meddelade Saniona att den sexmånaders dubbelblinda Fas 2-studien med Tesomet vid hypotalamisk fetma har slutförts.
  • Saniona undertecknat ett andra avtal om forskningssamarbete om schizofreni med Boehringer Ingelheim.
     

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • I april redovisade Saniona positiva topline-data från sin Fas 2-studie med Tesomet vid hypotalamisk fetma. De dubbelblinda, placebokontrollerade resultaten visar att Tesomet är säkert och tolereras väl, och dess främsta effektmått visade att Tesomet skilde sig statistiskt betydligt från placebo.
  • Saniona meddelade att Rudolf Baumgartner, M.D., har utsetts till medicinsk chef och ansvarig för klinisk utveckling. Dr. Baumgartner kommer att vara stationerad i USA tillsammans med vd Rami Levin.

 

Kommentar från vd                                             

”Saniona har fortsatt att genomföra sina strategiska milstolpar det senaste kvartalet. Vårt fokus har legat på två huvudområden: Att göra framsteg med våra kliniska utvecklingsprogram både i tidigt skede och mellanskede/sent skede av utveckling samt bygga upp vår närvaro på USA-marknaden. Vi har slutfört vår dubbelblinda, placebokontrollerade Fas 2-studie med Tesomet hos patienter med hypotalamisk fetma (HO). Studiens positiva resultat och den varaktiga framgången för vårt program för Prader-Willis syndrom (PWS) har fört oss närmare vårt mål att få ut Tesomet på marknaden för att tillgodose det stora behovet hos patienter som är drabbade av dessa sjukdomar. Genom att ta tillvara de fortsatta framstegen i dessa läkemedelsprogram och våra strategiska samarbeten och utlicensieringsavtal på andra områden, tillsammans med att vi börjat bygga upp vår närvaro i USA har vi skapat en position för att bli ett ledande USA-baserat bolag för sällsynta sjukdomar, med fokus på centrala nervsystemet”, säger Rami Levin, vd för Saniona.


För mer information, vänligen kontakta

Rami Levin, Vd, Saniona, telefon: +1 781 987 3144, epost: rami.levin@saniona.com 

Anita Milland, Interim CFO & Head of IR, telefon +45-20163432, epost: anita.milland@saniona.com

Denna information är sådan information som Saniona AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 maj 2020 kl. 10:00 CET.

Om Saniona

Saniona är ett biofarmaceutiskt företag som fokuserar på forskning, utveckling och kommersialisering av behandlingar mot sällsynta sjukdomar i centrala nervsystemet. Bolaget har fyra program i klinisk utveckling. Saniona har för avsikt att utveckla och kommersialisera behandlingar av sällsynta indikationer såsom Prader-Willis syndrom och hypotalamisk fetma på egen hand. Forskningen är inriktad på jonkanaler och bolaget har en bred portfölj av projekt i tidig fas. Saniona har samarbeten med Boehringer Ingelheim GmbH, Productos Medix, S.A de S.V och Cadent Therapeutics. Saniona är baserat i Köpenhamn, Danmark, och i Boston, USA. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm Small Cap (OMX: SANION). Läs mer på: www.saniona.com.

 

Bilaga


Attachments

20200506 - Saniona Q1 Report 2020 - SWE