LEHDISTÖTIEDOTE: Accendo Capital ostaa 12.7% lisää SSH Communications Security Oyj:n osakekannasta


Helsinki – 3.6.2020  SSH Communications Security Oyj ilmoitti, että yhtiön perustaja Tatu Ylönen on eilen myynyt 4,93 miljoonaa SSH:n osaketta sijoitusrahasto Accendo Capital SICAV, SIF:lle. Nämä osakkeet vastaavat noin 12,7% SSH:n osakekannasta.

Kaupan myötä Accendosta tulee SSH:n suurin omistaja 29,2% osuudella. Tatu Ylönen on kaupan jälkeen SSH:n toiseksi suurin omistaja 18,0% osuudella.

Accendo Capital on sijoitusrahasto, joka keskittyy omistaja-arvon kasvattamiseen aktiivisen omistajuuden kautta. Accendo sijoittaa julkisesti listattuihin pohjoiseurooppalaisiin yhtiöihin, joka kehittävät tai hyödyntävät uutta teknologiaa.

“Tämä kauppa on looginen jatko 22.5.2020 tehdylle kaupalle ja se on sijoitusstrategiamme mukainen. Haemme merkittäviä vähemmistöosuuksia ja tyypillisesti olemme aktiivisia yhtiöiden hallituksissa pitkän ajan omistaja-arvon luomisessa”, sanoi Accendo Capitalin perustaja ja Senior Partner Henri Österlund. ”Pyrimme olemaan sitoutunut ja yrittäjähenkinen omistaja, joka parantaa kohdeyritystemme strategian kirkkautta ja taloudellista ymmärrystä sekä auttaa luomaan omistajille, hallitukselle ja johdolle yhteiset intressit.”

SSH:n perustaja Tatu Ylönen kommentoi: ”Tavoitteeni on jatkaa yhtiön omistajana ja hallituksen jäsenenä ja tukea yhtiötä kannattavassa kasvussa sen innovatiivisten tuotteiden avulla.”

Lisätietoja SSH.COM:ista

SSH.COM auttaa yrityksiä hallitsemaan ja turvaamaan digitaalista ydintään – kriittistä dataa, sovelluksia ja pal­veluita. Yli 3000 asiakkaamme joukossa on 40% Fortune 500 -yrityksistä, monet maailman johtavista rahoitusalojen yrityksistä ja johtavia yrityksiä monilta muilta toimi­aloilta. Autamme asiakkaitamme menes­ty­mään pilviaikakaudella tarjoamalla kitkattomia pääsynhallintaratkaisuja, jotka minimoivat pääsyoikeuksiin liittyvät riskit. SSH.COM myy sovelluksiaan maailmanlaajuisesti verkossa, toimipisteiden kautta sekä kat­tavan myynti­partneri­verkoston avulla. Yhtiön osakkeet (SSH1V) on listattu Helsingin pörssissä. Lisätietoja meistä löydät Internet-osoitteestamme www.ssh.com.


Lisätietoja antavat:

Accendo Capital
Henri Österlund
henri.osterlund@accendofund.com
puh. +376 632 701

SSH Communications Security Corporation
Teemu Tunkelo, CEO
teemu.tunkelo@ssh.com
puh. +358 40 5499605