Pranešimas apie Registracijos dokumento paskelbimą


ŠIO DOKUMENTO AR JO DALIŲ NEGALIMA TIESIOGIAI AR NETIESIOGIAI IŠLEISTI, PASKELBTI AR PLATINTI JUNGTINĖSE AMERIKOS VALSTIJOSE, AUSTRALIJOJE, KANADOJE, JAPONIJOJE AR PIETŲ AFRIKOS RESPUBLIKOJE AR BET KOKIOJE KITOJE JURISDIKCIJOJE, KUR ŠIO SKELBIMO PLATINIMAS YRA NETEISĖTAS

Šis pranešimas nėra prospektas ir juo nevykdomas joks vertybinių popierių siūlymas. Nei šis pranešimas, nei Registracijos dokumente (kaip apibrėžta toliau) esanti bet kokia informacija negali būti laikoma ar ja remiamasi ryšium su bet kokiu siūlymu ar įsipareigojimu bet kurioje jurisdikcijoje. Niekas negali pirkti ar pasirašyti jokių AB „Ignitis grupė“ (toliau –„Ignitis grupė” arba Bendrovė, su dukterinėmis įmonėmis – Grupė) vertybinių popierių kitaip nei remiantis informacija, kuri būtų pateikta Bendrovės prospekto galutinėje versijoje (toliau – Prospektas), kurį Bendrovė ilgainiui gali paskelbti, ryšium su galimu Bendrovės paprastųjų vardinių akcijų viešu siūlymu ir įtraukimu į prekybą AB „Nasdaq Vilnius“ pagrindiniame prekybos sąraše (toliau – „Nasdaq Vilnius“) ir pasaulinių depozitoriumo pakvitavimų, reprezentuojančių Bendrovės akcijas, įtraukimu į Jungtinės Karalystės finansų priežiūros tarnybos (Financial Conduct Authority, toliau – FCA) oficialaus sąrašo standartinio įtraukimo segmentą ir įtraukimu į prekybą Londono vertybinių popierių biržos (London Stock Exchange plc, toliau – Londono akcijų birža arba LSE) pagrindinį sąrašą. Tokio Prospekto, jei jis bus paskelbtas, kopijos bus prieinamos Bendrovės registruotoje buveinėje ir Bendrovės interneto svetainėje su tam tikrais priėjimo ribojimais.

AB „Ignitis grupė“ (toliau – „Ignitis grupė“ arba „Bendrovė“), juridinio asmens kodas: 301844044, registruotos buveinės adresas: Žvejų g. 14, Vilnius. Bendra  „Ignitis grupė“ išleistų obligacijų nominali vertė 900 000 000 EUR; ISIN kodai: XS1646530565; XS1853999313; XS2177349912. 
Atsižvelgdama į ankstesnį šiandien Bendrovės paskelbtą pranešimą apie potencialų ketinimą priimti sprendimą dėl pirminio viešo akcijų siūlymo (angl. expected intention to float (EITF)), Bendrovė patvirtina, kad Lietuvos bankas patvirtino Bendrovės parengtą Registracijos dokumentą.
Registracijos dokumentas buvo pateiktas viešai informacinei sistemai „GlobeNewswire“ ir bus prieinamas internetiniu adresu https://nasdaqbaltic.com/; ir https://csf.omxgroup.com/cns-web/oam/Search.action?request_locale=lt. Registracijos dokumento kopija su ribota prieiga taip pat yra prieinama „Ignitis grupė“ interneto svetainėje www.ignitisgrupe.lt/investuotojams

Pasiteiravimui:

Žiniasklaidai
Artūras Ketlerius,
+370 620 76076

Investuotojams:

Ainė Riffel

+370 643 14925

Svarbus pranešimas

Šio pranešimo turinį parengė Bendrovė, ir ji vienintelė yra atsakinga už šį turinį.

Šiame pranešime pateikta informacija yra skirta tik bendram supratimui, ji nelaikoma pilna arba išsamia informacija. Joks asmuo jokiais tikslais negali kliautis šiame pranešime pateikta informacija, jos tikslumu, teisingumu ar išsamumu. Šio pranešimo turinys neturi būti suprantamas kaip teisinė, finansinė ar mokesčių konsultacija.

Šis pranešimas (ir jame pateikta informacija) neskirtas išleidimui, paskelbimui ar platinimui, tiesioginiai arba netiesioginiai, visa apimtimi arba iš dalies Jungtinėse Amerikos Valstijose, jų teritorijose ir valdose, kurioje nors Jungtinių Valstijų valstijoje arba Kolumbijos apygardoje (kartu tai – Jungtinės Valstijos). Šio pranešimo platinimui tam tikrose jurisdikcijose pagal įstatymus gali būti taikomi apribojimai, ir asmenys, kuriems patenka bet kuris dokumentas arba kita čia nurodyta informacija, turėtų sužinoti apie bet kokius tokius apribojimus ir jų paisyti. Bet koks šių apribojimų nesilaikymas gali būti laikomas bet kurios tokios jurisdikcijos vertybinių popierių teisės aktų pažeidimu.

Šis pranešimas pateiktas tik informaciniais tikslais, tai nėra siūlymas parduoti vertybinius popierius Jungtinėse Valstijose, Australijoje, Kanadoje, Japonijoje ar Pietų Afrikoje arba bet kurioje jurisdikcijoje, kurioje ir kuriai toks pasiūlymas arba siūlymas yra neteisėtas. Vertybiniai popieriai negali būti siūlomi arba parduodami Jungtinėse Valstijose, jų neužregistravus pagal JAV 1933 m. vertybinių popierių įstatymą su pakeitimais (toliau – JAV vertybinių popierių įstatymas) arba jeigu netaikoma reikalavimo dėl registravimo išimtis. Čia paminėti vertybiniai popieriai nebuvo ir nebus registruoti pagal JAV vertybinių popierių įstatymą arba bet kurios Jungtinių Valstijų valstijos ar kitos jurisdikcijos vertybinių popierių įstatymus ir jie negali būti siūlomi arba parduodami, perparduodami, perduodami arba pristatomi Jungtinėse Valstijose, išskyrus, kai taikoma registracijos pagal JAV vertybinių popierių įstatymą išimtis arba vykdomas sandoris, kuriam netaikomi tie registracijos reikalavimai, ir laikantis bet kurių taikytinų bet kurios Jungtinių Valstijų valstijos ar kitos jurisdikcijos įstatymų. Čia nurodyti vertybiniai popieriai nebus viešai siūlomi Jungtinėse Valstijose, Australijoje, Kanadoje, Japonijoje arba Pietų Afrikoje.

 Šis pranešimas yra skirtas ir platinamas tik A) asmenims Europos ekonominės erdvės valstybėse narėse, kurie yra profesionalieji investuotojai pagal Prospekto reglamento (ES) 2017/1129 (toliau – Prospekto reglamentas)) 2 straipsnio e punktą (toliau – Profesionalieji investuotojai); B) Jungtinėje Karalystėje Profesionaliesiems investuotojams, kurie i) turi profesinės patirties sprendžiant klausimus, susijusius su investicijomis, ir kurie yra „investavimo specialistai“ pagal 2000 m. Finansinių paslaugų ir rinkų įstatymo (finansinio pobūdžio reklamos) 2005 m. įsakymo (su pakeitimais) (toliau – Įsakymas dėl finansinio pobūdžio reklamos) 19 straipsnio 5 dalį, arba (ii) kurie yra asmenys, kuriems taikomi Įsakymo dėl finansinio pobūdžio reklamos 49 straipsnio 2 dalies a–d punktai („didelės grynosios vertės turto turinčios bendrovės, juridinio asmens statuso neturinčios asociacijos ir kt.“), ar iii) kiti asmenys, kuriems ši informacija kitais atvejais būtų teisėtai skirta (vis kartu tokie asmenys vadinami Tinkamais asmenimis).  Joks kitas asmuo neturėtų veikti pagal šį pranešimą arba kliautis juo, o šį pranešimą platinantys asmenys turi įsitikinti, kad tai yra teisėta. Naudodamiesi šiuo pranešimu jūs pareiškiate ir sutinkate, kad esate Tinkamas asmuo, jeigu esate Jungtinėje Karalystėje, arba Profesionalusis investuotojas, jeigu esate bet kurioje Europos ekonominės erdvės valstybėje narėje.

Šis pranešimas nėra pasiūlymas parduoti ir nėra siūlymas pirkti kokius nors vertybinius popierius kurioje nors jurisdikcijoje, taip pat tai nėra prospektas pagal Prospekto reglamentą. Bet koks šiame pranešime nurodytų vertybinių popierių pasirašymas ar įsigijimas gali būti atliktas išimtinai tik remiantis Prospekte, kurį vertybinių popierių atžvilgiu Bendrovė gali paskelbti, pateikta informacija. Prieš pasirašydami ar įsigydami bet kokius vertybinius popierius, asmenys, peržiūrintys šį pranešimą, turėtų įsitikinti, kad jie visiškai supranta ir prisiima riziką, kuri bus nustatyta Prospekte, jei jis bus paskelbtas. Jokiu tikslu negalima remtis šiame pranešime pateikta informacija ar jos tikslumu ar išsamumu. Prospekto kopijas, jei jis bus paskelbtas, bus galima gauti Bendrovės registruotame biure.

Nei šis pranešimas, nei kita informacija esanti Registracijos dokumente, nėra pasiūlymas arba siūlymas priimti pasiūlymą pasirašyti kokias nors akcijas arba kitus vertybinius popierius, taip pat jis (ir jokia jo dalis) arba tai, kad jis yra platinamas, nėra pagrindas sudaryti kokią nors su tuo susijusią sutartį arba juo (arba kokia nors jo dalimi) arba tuo, kad jis yra platinamas, negali būti remiamasi tokios sutarties atžvilgiu. Bendrovė gali nuspręsti nepradėti galimo IPO, todėl nėra jokios garantijos, kad Prospektas bus paskelbtas, kad pasiūlymas bus pateiktas ar, kad jis įvyks. Nei šis pranešimas, nei Registracijos dokumentas nėra rekomendacija dėl galimo pasiūlymo. Asmenys, ketinantys investuoti, turėtų kreiptis į leidimą turintį asmenį, kuris specializuojasi konsultuojant tokias investicijas. Įsigijus investicijas, su kuriomis susijęs šis pranešimas, investuotojams gali kilti didelė rizika prarasti visą investuotą sumą. Akcijų vertė gali mažėti ir didėti. Potencialūs investuotojai turėtų pasitarti su potencialiu investuotoju dėl galimo pasiūlymo tinkamumo atitinkamam asmeniui.

Bendrovės ir Grupės interneto svetainės turinys, įskaitant Grupės verslo padalinių svetaines, nėra įtrauktas į šį pranešimą ir nėra jo dalis.