RIB Software lanserar prisbelönt BIM- och 2D-kalkylprogram på den svenska marknaden

RIB Software, en global ledare inom mjukvaruteknik som är anpassad för AEC-industrin, meddelade idag att den mycket framgångsrika mjukvarulösningen för BIM- och 2D-kalkylering, RIB CostX, nu finns tillgänglig i Sverige.


[Stockholm, 13/05/2024]

RIB Software, en global ledare inom mjukvaruteknik som är anpassad för AEC-industrin, meddelade idag att den mycket framgångsrika mjukvarulösningen för BIM- och 2D-kalkylering, RIB CostX, nu finns tillgänglig i Sverige. 

Detta strategiska steg stärker ytterligare RIB Softwares åtagande att göra ingenjörs- och byggbranschen mer effektiv och hållbar över hela världen.

CostX, som firar 20 år av värdeskapande genom hela livscykeln för byggprojekt, är en kraftfull, molnbaserad mjukvaruplattform som är utformad för att effektivisera byggkalkyleringsprocessen, vilket möjliggör snabbare och mer exakt kostnadsanalys och projektledning. Med sitt intuitiva gränssnitt och sina avancerade funktioner ger CostX byggproffs möjlighet att effektivt hantera komplexa projekt, från den första kostnadsberäkningen till den slutliga projektleveransen.

Befintliga CostX-kunder är alla överens om programvarans kapacitet och funktionalitet. 

”RIB CostX är det mest kraftfulla kombinerade 2D- och 3D-beräkningsverktyget vi har sett”, säger Daniel Deter, Director of Pre-Construction, CMA Construction.

”Det är det bästa på marknaden som vi har granskat, när det gäller användarvänlighet och funktionalitet för 2D- och 3D-kalkylering”, Gary Dowden, Preconstruction Director, Royal BAM Group. 

”Vi använder nu CostX i några av Storbritanniens största och mest komplexa bygg- och infrastrukturprojekt”, säger Scott Smyth, grundare och VD, Soben. 

Expansionen till Sverige är en viktig milstolpe för RIB Software, som fortsätter att möta den globalt växande efterfrågan på innovativa tekniska lösningar för byggbranschen. Genom att erbjuda CostX på nya marknader vill RIB Software stödja lokala byggföretag, entreprenörer och utvecklare i att driva effektivitet, minska kostnader och leverera projekt i tid och inom budget.

”Vi är glada över att ta CostX till Sverige och erbjuda byggbranschen i den här regionen tillgång till vår branschledande mjukvarulösning”, säger Kristoffer Lagerström, Business Development Manager på RIB Software. ”Med sina omfattande funktioner och sitt användarvänliga gränssnitt kommer CostX att ge företag möjlighet att optimera sina byggprocesser och nå större framgång i sina projekt.”

Viktiga funktioner i CostX är bland annat

 Avancerade funktioner för mängdavtagning och kalkyl i samma plattform

 Sömlös integration med ledande BIM-programvaruplattformar

 Samarbete och datadelning i realtid

 Anpassningsbara verktyg för rapportering och analys

 Molnbaserad tillgänglighet för projektledning på distans

I takt med att RIB Software expanderar sin närvaro till nya territorier, fortsätter företaget att erbjuda oöverträffad kundsupport och utbildning för att säkerställa att CostX införs på ett framgångsrikt sätt i den lokala byggbranschen.

För mer information om CostX och dess tillgänglighet i Sverige, besök www.rib-software.com.

Om RIB Software

RIB drivs av transformativa digitala teknologier och trender och har som mål att föra branschen framåt och göra ingenjörs- och byggbranschen mer effektiv och hållbar.

Under sin över 60-åriga historia har företaget expanderat sin globala närvaro till att omfatta mer än 550.000 användare och 2.600 talanger, med visionen att omvandla verksamheten till ett globalt kraftcentrum och tillhandahålla innovativa mjukvarulösningar till sina kärnmarknader.

RIB hanterar hela projektlivscykeln, från planering och konstruktion till drift och underhåll, och kopplar samman människor, processer och data på innovativa sätt för att säkerställa att kunderna alltid slutför projekt inom budget, i tid och med hög kvalitet, samtidigt som de minskar sina koldioxidavtryck. 

RIB Software är ett stolt företag inom Schneider Electric. 

För mer information, vänligen besök: www.rib-software.com.

Media Contact:

Louise Dahlerup

Head of Marketing | North, Central & Eastern Europe

louise.dahlerup@rib-software.com

 

 

Bilaga

 

Attachments

2024_RIB CostX into Sweden translated.pdf

Contact Data