Årsskiftet gjennomført uten problemer for Hydro


Et par timer etter overgangen til år 2000 i Norge og i det øvrige Europa er det ikke meldt om datatekniske eller andre problemer knyttet til Norsk Hydros virksomheter. Ved selskapets fabrikkanlegg i Porsgrunn stanset imidlertid Fullgjødsel-produksjonen i en periode som følge av en kortvarig svikt i strømforsyningen to timer før midnatt. Dette hadde ingen direkte sammenheng med årtusenskiftet.

Hydros beredskapssenter i Oslo har jevnlig mottatt rapporter fra selskapets egne enheter og samarbeidsselskaper og har time for time fulgt utviklingen fra New Zealand og vestover. Disse rapportene har bekreftet at overgangen så langt ikke har skapt problemer. Tilsvarende rapporter er mottatt fra produksjonssteder i Europa og olje- og gassinstallasjonene i Nordsjøen. Selskapet fortsetter å følge situasjonen nøye og opprettholder en høy beredskap i dagene fremover.

Hydro har gjennom de siste par år gjennomført omfattende programmer for å motvirke mulige vanskeligheter i tilknytning til årtusenskiftet. Den samlede kostnad er anslått til omkring 600 millioner kroner, og denne innsats har også bidratt til en betydelig oppgradering av Hydros datasystemer og -utstyr.