METSO ON TEHNYT TARJOUKSEN BELOITIN HUOLTOTOIMINNOISTA

Helsinki, FINLAND


Metso-konserniin kuuluva kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on tehnyt tänään tarjouksen amerikkalaisen paperikonevalmistaja Beloitin tiettyjen liiketoimintojen ostamisesta. Tarjouksen kohteena ovat telapinnoitusliiketoiminta, paperikoneiden varaosa- ja muu huoltoliiketoiminta sekä pääosin siihen liittyvä paperikoneteknologia. Ryhmän palveluksessa on noin 800 henkilöä USA:ssa ja Ranskassa. Tarjoukseen sisältyvien liiketoimintojen kokonaisliikevaihto on arviolta noin 200 miljoonaa dollaria (1,2 miljardia markkaa).

Metson tarjouksen arvo on noin 160 miljoonaa dollaria (960 miljoonaa markkaa). Tarjous käsitellään Beloitin omistavan Harnischfegerin velkasaneerausprosessin (ns. Chapter 11) mukaisesti ja hyväksytetään konkurssioikeudessa. Kauppa tarvitsee myös kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Koko prosessi kestänee muutaman viikon.

Metso-konsernin kuitu- ja paperiteknologian liiketoiminta-alue Valmet on maailman johtava sellu-, paperi-, jatkojalostus- ja levyteollisuuden tekniikan, järjestelmien ja laitteiden toimittaja. Liiketoiminta-alueen pro forma liikevaihto oli 11,6 miljardia markkaa (1,9 miljardia euroa) vuonna 1998 ja henkilöstön määrä noin 10 900.

Metso Oyj syntyi Rauman ja Valmetin fuusioituessa 1.7.1999. Kuitu- ja paperiteknologian lisäksi Metson muut liiketoiminta-alueet ovat automaatio- ja säätöteknologia sekä koneteknologia. Metso-konsernin pro forma liikevaihto oli 22 miljardia markkaa (3,7 miljardia euroa) vuonna 1998. Henkilöstön määrä oli noin 23 000. Metso Oyj:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.