ViewSonic Corporation ostaa Nokia-merkkisten monitorien liiketoiminnan


Yhdysvaltojen johtava näyttöteknologioiden toimittaja ViewSonic Corporation ja Nokia ilmoittivat tänään solmineensa aiesopimuksen Nokia-merkkisten monitorien liiketoiminnan myymisestä ViewSonicille. Sopimus on tarkoitus allekirjoittaa vielä tammikuussa 2000. Sopimuksen myötä ViewSonic saa haltuunsa Nokian monitorituotteet maailmanlaajuisesti, Nokia Display Productsin myyntiorganisaation Euroopassa sekä laajan asiakaskunnan Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Nokia ilmoitti viime viikolla Elcoteqin ostavan Nokian monitoritehtaan Unkarin Pécsistä. Elcoteq tulee jatkamaan Nokia-merkkisten monitorituotteiden sopimusvalmistusta ViewSonicille.

"Tämä strateginen kauppa vahvistaa ViewSonicin maailmanlaajuista asemaa näyttöteknologioiden johtavana yrityksenä", sanoo ViewSonic Corporationin pääjohtaja James Chu. "Nokia on arvostettu yritys ja sen palkitut monitorituotteet ovat tunnettuja innovatiivisuudestaan ja erinomaisesta merkkitunnettuudesta. Olemme innokkaita yhdistämään voimamme toisen johtavan monitorialan yrityksen kanssa osana maailmanlaajuisia laajentumissuunnitelmiamme."

Nokia Display Productsin toimitusjohtaja Reijo Lantto kommentoi muutoksia seuraavasti: "Uskomme, että tämä liiketoiminta tulee kehittymään hyvin uuden omistajan kanssa. ViewSonic pystyy hyödyntämään Nokia Display Productsin vakiintunutta asemaa Euroopan markkinoilla. Nokia Display Productsin ja ViewSonicin liiketoimintamalleissa on synergiaa ja kaupan seurauksena syntyy hyvin vahva yritys korkealuokkaisten näyttöjen markkinoille."

Yhteensopivat tuotelinjat ja synergiaa
Viimeisten 10 vuoden aikana ViewSonicin nimi on opittu yhdistämään Pohjois-Amerikassa korkealuokkaisiin uuden sukupolven näyttöteknologian tuotteisiin. Nokiaa puolestaan pidetään tämän tuotesegmentin johtavana yrityksenä Euroopassa. "Tämä kauppa yhdistää kaksi liiketoiminnoiltaan hyvin samanlaista yritystä. Molempia ohjaa halu kehittää ja tarjota maailman parhaita näyttöteknologian tuotteita. Yhdistettynä pystymme vielä parempiin saavutuksiin", sanoo ViewSonic Corporationin operatiivisesta toiminnasta vastaava johtaja Chuck McArthur.

ViewSonic
Johtava visuaalisten teknologioiden toimittaja ViewSonic Corporation tarjoaa kattavia näyttöratkaisuja liiketoiminta-, Internet-, koulutus- ja viihdemarkkinoille. Yrityksen tuotteet ovat voittaneet yli 600 palkintoa riippumattomilta julkaisuilta ja organisaatioilta ympäri maailman. ViewSonicin johtavaa asemaa vahvistaa myös se, että Stanford Resources (Monitrak Q3 ’99) arvioi sen olevan Yhdysvaltojen parhaiten myynyt itsenäinen näyttömerkki. Vuonna 1987 perustettu ViewSonic Corporation sijaitsee Californian Walnutissa. ViewSonic on yksityisessä omistuksessa ja sen liikevaihto on yli miljardi dollaria. Lisätietoja: Puh. +1 800 888 8583 tai +1 909 869 7976; faksi: +1 909 468 3736; Internet: www.viewsonic.com.

Lisätietoja:
Jyrki Rosenberg
Viestintäpäällikkö, Nokia Communications Products
Puh. (09) 5116 2127

Traci Renner
Senior Public Relations Manager, ViewSonic Corporation
Puh. +1 909 444 8964, Puh. +1 714 505 6664 (toimistoajan ulkopuolella)
rennert@viewsonic.com