HEIJMANS NEEMT HIJBEEK GROEP IN ZWIJNDRECHT OVER


De Hijbeek Groep is actief in de woningbouw (60%) en de utiliteitsbouw (40%). Van de omzet wordt ongeveer een derde gerealiseerd uit eigen ontwikkeling, het overige wordt vooral in bouwteam gerealiseerd. De omzet over 1999 bedroeg circa € 35 miljoen. Het bedrijf heeft 125 medewerkers in vaste dienst. Het rendement van de Hijbeek Groep ligt boven het gemiddelde van de Heijmans-bedrijven.

De overname betekent voor Heijmans een verdere uitbouw van de activiteiten van de divisie Heijmans Bouw- en Vastgoedontwikkeling in Rotterdam en omgeving (het zuidelijk deel van Zuid-Holland). De Hijbeek Groep zal binnen de divisie Heijmans Bouw- en Vastgoed-ontwikkeling onder eigen identiteit en management actief blijven.

De ondernemingen AAM Bouw en Onderhoudsbedrijf Hijbeko zijn niet bij de overname betrokken en zullen als zelfstandige ondernemingen hun activiteiten voort zetten.

De ondernemingsraden van de betrokken ondernemingen zijn inmiddels om advies gevraagd, de vakbonden zijn geïnformeerd over de voorgenomen overname. Heijmans N.V. publiceert zijn resultaten over 1999 op donderdag 16 maart 1999 rond 12.00 uur.