Hydro Hagebruk AS og Fritzøe Barkprodukter AS fusjonerer


Hydro Agri og Treschow-Fritzøe er blitt enige om å fusjonere sine datterselskaper Hydro Hagebruk AS og Fritzøe Barkprodukter AS. Det nye selskapet vil være eid med 50 % av Hydro og 50 % av Treschow-Fritzøe. Det fusjonerte selskapet vil ha et bredt produktspekter som vil sikre posisjon som totalleverandør av produkter til private og profesjonelle hagebrukere. Det nye selskapet vil bli en betydelig aktør i det norske markedet og ha et godt strategisk utgangspunkt for en interessant utvikling både industrielt og kommersielt.

Hydro Hagebruk har i dag en omsetning på 60 millioner kroner og er en av de største leverandørene av produkter i hagemarkedet i Norge. Hovedproduktene er gjødsel, kalk, torv, jord, blomsterløk og frø som leveres til hagebrukere. Dessuten selges en rekke andre produkter til konsumentmarkedet. Selskapet er lokalisert på Barkåker rett utenfor Tønsberg.

Fritzøe Barkprodukter har en omsetning på 35 millioner kroner og er Norges ledende leverandør av barkprodukter både til private hagebrukere og til profesjonelle aktører. Selskapet distribuerer også handelsprodukter som duk til jorddekke og vekstduk. Fritzøe Barkprodukter er lokalisert i Larvik, med avdelinger i Lier og Namdalseid.

Leder for det nye selskapet blir Ivar A. Eriksen.

Fusjonen er betinget av at partene blir enige om fusjonsplan og underliggende avtaler, samt av Avtalen forutsetter endelig godkjennelse i selskapenes styrende organer.