HEX - FORTSATT STOR FREMGANG PÅ LEVERINGER TIL VINDENERGI-SEKTOREN


Den sterke salgsfremgangen for Devold AMT's glassfiberarmeringer til vindenergisektoren fortsatte i 2. kvartal. Samlet viste 1. halvår en økning på 80 % i forhold til 2000 for glassfiberarmeringer. Det forventes ytterligere fremgang i 2. halvår.

Det er etablert et nytt samarbeidprosjekt med Airbus UK for å videreutvikle karbonarmeringer med lavere vekt for bruk i bærende konstruksjoner i nye fly. Det arbeides konkret med flere andre aktører innen flyindustrien om svært interessante prosjekter.

Forskyvninger i leveranseprogrammet av karbonfiberarmeringer til bygging av fartøy for det svenske forsvar gav mindre omsetning av dette produktet enn ventet i 1. halvår. Det gjenstår ca 30 MNOK i leveranser som nå i hovedsak forventes levert innen utgangen av 2002. Leveranser til norske MTB'er vil kunne starte i 2002.

Den samlede omsetning for komposittfiberarmeringer for 1. halvår ble 45.6 MNOK (42.3 MNOK). På grunn av endret produktmiks ble driftsresultatet 2.5 MNOK (4.9 MNOK). Det forventes en god utvikling i resultatet i 2. halvår.

Omsetningen for Comrod's komposittantenner viste en mindre tilbakegang p.g.a. noe utsettelse av avgjørelser i det militære marked. Comrod har opprettholdt sin markedsandel. Ca 20 militære prosjekter bearbeides, flere ventes avgjort i høst. Enkelte av disse er særlig interessante. Omsetningen i det marine marked er stabil.

Omsetningen for komposittantenner ble 23.1 MNOK (27.8 MNOK) og driftsresultatet 0.5 MNOK (4.2 MNOK). Det forventes en bedring i driftsresultatet i 2. halvår.

Konsernets samlede omsetning ble 68.7 MNOK (+24.4 MNOK) og driftsresultatet - 1.4 MNOK (4.9 MNOK). Det forventes god resultatfremgang i 2. halvår.

Rapport 2. kvartal 2001