Statkraft tror på en løsning


 
Statkraft tror på en løsning
 
 
Agder Energi er Norges tredje største energiselskap med ca. 900 ansatte, og en årlig kraftproduksjon på rundt 7,5 TWh. Hovedkontoret ligger i Kristiansand, og selskapet har 146.000 nettkunder og 150.000 strømkunder.
 
Statkraft styre har i dag drøftet Arbeids- og administrasjonsdepartementets vilkår for å godkjenne kjøpet av 45,5 prosent av aksjene i Agder Energi. Administrasjonen har fått fullmakt til å føre sluttforhandlinger med Agder Energis eiere med sikte på å få til en endelig avtale.
 
- Ut fra de signaler vi har fått fra selgerne, har vi godt håp om å nå en løsning i løpet av noen uker, sier Bård Mikkelsen. - Vi ønsker at Agder Energi skal bli en viktig del av Statkraftalliansen kompetansebase. I det felles nordiske kraftmarkedet er det behov for større enheter med høy kompetanse i alle ledd av verdikjeden.
 
Samtidig beklager Mikkelsen at Statkraft blir tvunget til å selge aksjeposten i HEAS. - Vi har hatt et meget konstruktivt samarbeid med HEAS og vil finne en ny kjøper av vår post som kan videreføre selskapets industrielle satsing, sier Mikkelsen.
 
I det felles nordiske engrosmarkedet har Statkraft, med partnere, en årlig produksjonskapasitet på ca 55 TWh og er den tredje største aktøren etter svenske Vattenfall og finske Fortum.