Van Lanschot opent kantoor in Hongkong


- Voor vermogende particulieren
- Opstap naar landen in Azië, Australië en Nieuw Zeeland
 
Van Lanschot Asia Ltd, dochter van private en business bank F. van Lanschot Bankiers in Nederland, opent dinsdag 18 februari 2003 haar 'representative office' in Hongkong. Dit kantoor is gevestigd in de Bank of China Tower in het financiële centrum van de stad. Van Lanschot Asia richt zich vanuit Hongkong op de acquisitie van vermogende particulieren in Azië, Australië en Nieuw Zeeland. De cliënten worden geworven voor Van Lanschot International Private Banking dat is gespecialiseerd in vermogensadvies/beheer en estate planning.
 
De officiële opening van het representative office in Hongkong vindt plaats in The China Club in Hongkong. Speciale gasten zijn Frederick Si-hang Ma, Secretary for Financial Services & The Treasury of the Hongkong Special Administrative Region Governement, alsmede André Brouwer en Jochum Haakma, consuls-generaal van Nederland in respectievelijk Hongkong en Shanghai. Van de zijde van de bank zijn onder meer aanwezig Carel van der Spek, lid Raad van Bestuur Van Lanschot NV, en Eric Kampman, managing director Van Lanschot Asia Ltd.
 
De contacten die Van Lanschot vanuit Hongkong op de markt in Azië legt, ondersteunen de International Private Banking-activiteiten van de bank. Behalve vanuit Hongkong opereert Van Lanschot eveneens vanuit Zwitserland (Genève, Zürich), Luxemburg, Curaçao en Jersey. De bank organiseert in Europese landen waar veel vermogende Nederlandse en Belgische particulieren wonen en werken, zoals Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Engeland en Zwitserland, tevens presentaties voor cliënten en intermedairs, zoals accountants en fiscalisten.
 
Ervaring en expertise
'De dienstverlening van Van Lanschot op het gebied van International Private Banking is gericht op welgestelde particulieren die hun vermogen internationaal gespreid willen beleggen', licht Carel van de Spek van de Raad van Bestuur van Van Lanschot toe, 'Onze service is altijd zeer persoonsgericht en omvat maatwerk op het gebied van belegging in effecten en speciale producten, zoals index garantie contracten, hedgefunds en voor Europa de buitenland hypotheken. Juist in deze moeilijke beurstijden hebben mensen behoefte aan een private bank met veel ervaring, expertise en specifieke aandacht voor persoonlijke omstandigheden.'
 
Tijgerlanden
Van Lanschot Asia start haar marketingactiviteiten vanuit Hongkong. 'Behoedzaam en stap voor stap gaan we de markt in Azië op en bezoeken we interessante klanten. Er is volgens onze research veel potentie in deze regio. Wereldwijd gezien leeft zo'n 25% van alle vermogende particulieren in Azië, we praten dan over 1,7 miljoen mensen. Nederlanders en Belgen wonen en werken al sinds eeuwen in China. Dat schept natuurlijk een hele speciale band, mede gezien de historie van F. van Lanschot Bankiers in Nederland die teruggaat tot 1737. We zijn immers begonnen als handelshuis in koloniale goederen die vanuit het Verre Oosten werden ingevoerd', zegt Eric Kampman, directeur van Van Lanschot Asia.
De laatste 20 jaar is de economische groei in Azië, met name in China en de zogeheten Tijgerlanden, Hongkong, Zuid-Korea, Taiwan en Singapore, indrukwekkend. Veel medewerkers van multinationals en vermogende particulieren plukten hier de vruchten van en blijken volgens onderzoek sterke behoefte te hebben aan vermogensadvies, vermogensbeheer en estate planning.
 
Spreiding van vermogen
'Van Lanschot hanteert ook voor dit aantrekkelijke marktgebied de beproefde formule van een gelimiteerde aantal cliënten per adviseur. Aandacht voor mensen en hun financiële wensen krijgt zo echt alle aandacht', vult Kampman aan.
 
Van Lanschot International Private Banking verzorgt voor de cliënten van Van Lanschot Asia, behalve vermogensadvies en vermogensbeheer, ook specifieke fiscale en trustmogelijkheden en spreiding van het vermogen over verschillende landen met uiteenlopende wetgeving.
 
(foto) Het kantoor van Van Lanschot Asia Ltd in de Bank of China Tower in Hongkong. Directeur Eric Kampman verwacht de komende jaren nieuwe cliënten te werven in Azië, in onder meer China, Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Singapore, Australië en Nieuw Zeeland (foto vrij van copyright: Lawrence Studio, Hongkong. De foto wordt u per e-mail toegestuurd of kan worden opgevraagd. Telefoon +31 (0) 297- 566 883).
 
's-Hertogenbosch, 17 februari 2003