Suomen Poliisi on tilannut Nokian TETRA-päätelaitteet VIRVE-käyttöönottoa varten


Suomen Poliisi on tilannut Nokian päätelaitteet maanlaajuista VIRVE-viranomaisverkon käyttöönottoa varten. Nokia THR880-käsiradiot ja TMR880-ajoneuvoradiot lisälaitteineen toimitetaan tämän vuoden aikana.
 
"Käsiradion ominaisuudet, helppokäyttöisyys, äänen laatu, näyttö, näppäimistö, kytkimet, painikkeet, muotoilu/ergonomia, koko/paino ja kokonaisuus olivat tekijät, joiden perusteella poliisimiehistä koostunut arviointiryhmä päätyi Nokia THR880:n kannalle. Vastaavat ominaisuudet ja yhtenevä käyttöliittymä vaikuttivat Nokia TMR880:n valintaan ajoneuvoradioksi", kertoo sisäasiainministeriön poliisiosaston ylitarkastaja Matti Sivula.
 
"Luotettava viestiliikenne on monen osatekijän summa ja viime kädessä kiinni siitä, miten hyvin käyttäjä hallitsee päätelaitteensa vaativissa tilanteissa. Olemme tyytyväisiä, että Suomen Poliisi valitsi useiden laitetoimittajien joukosta Nokian päätelaitteet. Helppokäyttöiset ja varmatoimiset viranomaisradiot yhdessä maailman edistyksellisimmän viranomaisradioverkon kanssa tarjoavat saumattoman yhteistoiminnan eri viranomaisten välillä koko maassa. Useat Suomen viranomaisorganisaatiot, kuten pelastustoimi, tulli ja rajavartiolaitos ovat myös valinneet Nokian TETRA-päätelaitteet," sanoo Nokia Mobile Phonesin TETRA terminals -yksikön johtaja Kenneth Björklund.
 
Nokia  on käynnistänyt uusien TETRA-päätelaitteiden, THR880-käsiradion ja TMR880-ajoneuvoradion, toimitukset kuluvan vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Tuotteet on suunniteltu läheisessä yhteistyössä viranomaisten kanssa, ensisijaisina lähtökohtina luotettavuus ja  käytettävyys vaativissa kenttäolosuhteissa. Nokian päätelaitteiden edistykselliset ominaisuudet, kuten värinäyttö, opastavat puhepalautteet  ja pikavalikko edistävät käyttömukavuutta ja mahdollistavat päätelaitteiden vaivattoman ja sujuvan käytön.
 
TETRA (Terrestrial Trunked Radio) on ainoa Euroopan alueen teleteknisen standardointijärjestön, the European Telecommunications Standards Institute (ETSI) määrittelemä avoin digitaalinen ja  yhteiskäyttöinen radioverkkostandardi, joka on tarkoitettu erityisen vaativan radiopuhelinten ammattikäytön tarpeisiin.
 
 
Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
 
 
Valokuvia on saatavilla Nokian internet-sivuilla: www.nokia.com/press
Lisätietoja tuotteesta: www.nokia.fi/puhelimet/tetra/