Kitron styrkes i Sverige


- Gjennom våre utviklings- og produksjonsselskap i Jönköping og Karlskoga har vi hatt aktiviteter i Sverige i flere år. Nå øker vi vår tilstedeværelse - tett på Stockholm-regionen. En annen viktig grunn til overtagelsen, er at virksomheten i Flen representerer verdifull kompetanse og erfaring innenfor blant annet medisinsk-teknisk utrustning og komplette industrielle systemer. Kitron fremstår i dag som en attraktiv partner med høy kompetanse og mange ressurser. Nå ser vi frem til å ta nye markedsandeler i Sverige, sier Frode Berg.
 
Målrettet prosess
Overtagelsen er resultat av en målrettet prosess. ¾ I november i fjor inngikk vi en management- og opsjonsavtale med HGL Flens eier om en mulig, fremtidig overtagelse av virksomheten i Flen. I denne perioden har vi bidratt til å restrukturere virksomheten for fremtidig lønnsomhet og vekst. Denne prosessen har vært vellykket, og vi forventer således lønnsom drift allerede i år, sier Frode Berg. Han anslår en omsetning på ca NOK 200 mill i 2004 for virksomheten i Flen.
Kitron har overtatt de første 51 % av selskapets aksjer, og har opsjon på å overta de resterende 49 % av aksjene i løpet av en 4-årsperiode.
 
"One step ahead"
Kitrons strategi er å tilby utviklings- og produksjonstjenester som ligger "one step ahead" både når det gjelder teknologi og prosesser. Selskapet tilbyr tjenester til kunder innenfor markedssegmentene Data/Telekom, Industri, Medisinsk utstyr og Forsvar/Marine.
Kitrons utviklingsmiljø er blant selskapets viktigste differensiatorer, og består av ca 200 utviklingsingeniører. Erfaring med prosesser knyttet til industrialisering og oppfølging av produktet i produksjon gjør dette utviklingsmiljøet unikt i forhold til mange andre.
Kitron har spesialiserte produksjonsenheter i Norge og Sverige. I Baltikum har Kitron et produksjonsselskap for arbeidsintensive prosesser.
 
Inviterer pressen
Kitron ønsker pressen velkommen til en viktig markering av overtagelsen. Begivenheten vil finne sted den 10. mars i Stockholm.