Fortis verkoopt GWK Bank aan Travelex

Brussels, BELGIUM


 
GWK heeft zich sinds de oprichting in 1927 ontwikkeld van een wisselkantoorfirma tot een van de belangrijkste specialisten op het gebied van gelddiensten in Nederland, zowel voor consumenten als bedrijven. GWK heeft ongeveer 50 vestigingen op de grotere NS-stations, bij grensovergangen, op Schiphol en in een aantal grotere Nederlandse steden. De activiteiten van GWK zijn onder andere valutawisseling, geldtransfers, geldautomaten, verzilveren van coupons, op het toerisme toegesneden producten en het leveren van valuta aan banken ten behoeve van hun klanten.
 
Lloyd Dorfman, voorzitter en CEO van Travelex:
 
"GWK is al vele jaren dé toonaangevende aanbieder van gelddiensten in Nederland. De combinatie van de uitstekende reputatie, ongeëvenaarde ervaring en het uitgebreide Nederlandse netwerk van GWK met de wereldwijde positie, de modernste systemen en internationale naamsbekendheid van Travelex levert een 'winning team' op. Hierdoor kan GWK de positie van marktleider in Nederland handhaven en versterken. Deze acquisitie betekent een belangrijke versterking van onze bestaande Nederlandse activiteiten en volgt op de succesvolle aanwinst eind vorig jaar van Camrail, het grootste wisselkantoorbedrijf van België. In de voortgaande consolidatie van de sector zien wij voor Travelex nog een aantal interessante groeimogelijkheden op het vasteland van Europa."
 
Travelex heeft onlangs twee nieuwe vestigingen geopend op de luchthavens van Hahn (Frankfurt) en Lubeck, terwijl voor de luchthavens van Zurich en Rome nieuwe contracten zijn getekend. Daarnaast wordt op de bestaande markten het werkterrein uitgebreid. Zo heeft Travelex in Tsjechië, Italië en Frankrijk de activiteit Commercial Foreign Exchange opgestart en is men in Italië, Frankrijk en de Benelux begonnen met Travelex Money Transfer. Travelex heeft onlangs in een openbare aanbesteding het recht verworven zich op Schiphol te vestigen. De nieuwe vestiging wordt in april 2004 geopend.
 

Anton van Rossum, Chief Executive Officer van Fortis:
 
"Als onderdeel van het internationale netwerk van Travelex krijgt GWK nieuwe groeimogelijkheden in een veranderend klimaat en kan men de klanten nieuwe diensten aanbieden. De verkoop van GWK is in lijn met de strategie van Fortis om zich te richten op de kernactiviteiten in de Benelux, Europa en Azië."
 
Ad van der Waal, Bestuurder-directeur GWK:
 
"Door deel uit te gaan maken van de Travelex Group met haar 650 vestigingen krijgt GWK zicht op een zekerdere en betere toekomst. Het kan alleen maar goed zijn voor GWK om een aandeelhouder te hebben die weet hoe onze business in elkaar steekt, die de waarde van de Nederlandse activiteiten onderkent en die bereid is in de ontwikkeling van onze activiteiten te investeren."
 
Het managementteam van GWK staat volledig achter de overeenkomst en de ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de voorgenomen transactie.
 
 
 
 
Perscontacten Fortis
Brussel:
 
32 (0) 2 565 35 84
 
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 49
Investor Relations Fortis
Brussel:
 
32 (0) 2 510 53 37
 
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 46
Perscontacten Travelex
Anthony Wagerman
 
 
Londen:
44 (0)207 400 4000
Smithfield, Financieel PR-adviseurs voor Travelex
John Antcliffe
Caroline Réty
 
Londen:
44 (0) 207 360 4900
 
 
 
 
 
Fortis
 
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het terrein van verzekeren en bankieren. Met een marktkapitalisatie van EUR 24,8 miljard (29/02/04) en circa 54.000 medewerkers behoort Fortis tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In de thuismarkt van Fortis, de Benelux, neemt de onderneming een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor particulieren, bedrijven en publieke instellingen. Buiten de thuismarkt richt Fortis zich op geselecteerde marktsegmenten. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie ook www.fortis.com.
 
Travelex
 
Travelex is het grootste gespecialiseerde wisselkantoorconcern ter wereld, met ruim 650 kantoren en 16.000 zakelijke klanten. Behalve in toeristische en zakelijke centra bevinden de Travelex-vestigingen zich in belangrijke havens en stations en op luchthavens over de hele wereld. Zo'n 1,3 miljard luchtvaartpassagiers, dat is ongeveer 40% van alle passagiers, komt jaarlijks door de luchthavens waar Travelex gevestigd is (waaronder Londen, New York, Hongkong, Frankfurt en Sydney). Travelex is buiten de bankwereld de grootste aanbieder van zakelijke valutawisseldiensten en verzorgt geïntegreerde oplossingen ten behoeve van zakelijke klanten. Tevens behoort de groep tot de grootste partijen op het gebied van aan banken en reisbureaus uitbestede reisgelden. In Europa heeft Travelex tevens vestigingen in België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Malta, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Attachments

PDF Versie