12-måneders kontrakt til Safe Caledonia i Nigeria


Kontrakten for Safe Caledonia har en fast varighet på 12 måneder med oppstart i første halvdel av juni 2004. Shell har i tillegg ytterligere 4 x 1 måned opsjoner. Opsjonene må erklæres tre måneder i forkant. Direkte mobiliseringskostnader for Prosafe i forbindelse med flytting av Safe Caledonia til Nigeria vil dekkes av kunden.
 
Total kontraktsverdi for perioden 19. april 2004 til kontraktsutløp i juni 2005 inkludert mobilisering fra Øst-Timor til Nigeria og bidrag til demobilisering på til sammen USD 5,8 mill, men eksklusive opsjoner, vil være om lag USD 37 mill.
 
Kontrakten befester Prosafes tro på et sterkere marked for bolig- og servicerigger de kommende år, basert på flere geografiske nedslagsfelt og flere etterspørselsdrivere.
 
Prosafe hadde per 2003 ferdigstilt oppgraderinger og modifiseringer av riggflåten knyttet til femårs kontraktene i Mexico og undervanns brønnintervensjon. Denne kontrakten gir anledning til å oppgradere også Safe Caledonia fra DP1 til DP2. Dette gir riggen større fleksibilitet, et viktig element i fremtiden der DP-operasjoner ser ut til å øke, for eksempel i forbindelse med støtte til FPSOer, som i seg selv er et marked med langsiktige vekstutsikter. Totalt sett vil dette øke flåtens kvalitet og konkurransefortrinn ytterligere. Oppgraderingen til DP2, som vil bli utført mens riggen mobiliseres fra Øst-Timor til Nigeria, er kostnadsberegnet til USD 9 mill.
 
Med denne kontrakten er selskapets riggflåte sikret en samlet utnyttelse i 2004 på ca 89%. Deretter er flåten sikret en utnyttelse på ca 69% for 2005, 62,5% for 2006 og 2007, og ca 30% for 2008.
 
Prosafe er verdens ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger, en ledende aktør innen plattformboring i Nordsjøen og en ledende eier og operatør av flytende produksjons- og lagringsfartøyer utenfor Nordsjøen. Prosafe omsatte for 2,9 milliarder i 2003 og sysselsetter ca. 2.000 personer. Prosafe har operasjoner i Nordsjøen, Sørøst-Asia, India, Egypt, Vest-Afrika og Mexicogolfen. Hovedkontoret ligger i Stavanger. Prosafe er notert på Oslo Børs' hovedliste med ticker-kode PRS. Ytterligere informasjon om selskapet er tilgjengelig på www.prosafe.com.
 
Tananger, 5. april 2004