Rodamco Europe opent De Parade, Bergen op Zoom


De Parade, een ontwikkeling van Bouwfonds MAB, betreft de herstructurering van de binnenstad van Bergen op Zoom en omvat het gebied tussen de Zuivelstraat en het St. Jorisplein. Naast 18.000 m2 winkels, waarvan 16.000 m2 in eigendom van Rodamco Europe, maken ook 81 stadswoningen en 2 parkeergarages met in totaal 470 parkeerplaatsen, onderdeel uit van dit plan. De stadswoningen en parkeergarages zijn niet in eigendom van Rodamco Europe.
 
Met de realisatie van De Parade is de kwaliteit van het winkelaanbod in Bergen op Zoom verhoogd en de branchemix verder uitgebreid. Retailers in De Parade zijn onder meer H&M, Douglas, America Today, HEMA, Sacha, Dynabyte, Esprit, Jamin, Men at Work, Promiss en TUI. De Parade, met een verzorgingsgebied van ongeveer 100.000 inwoners, sluit naadloos aan op het historische centrum van de stad. Ook het ontwerp sluit aan bij het historische karakter van Bergen op Zoom. Hiermee is een voor de consument zeer aantrekkelijk winkelklimaat gecreëerd.
 
Naar verwachting zal begin 2007 het laatste deel van het plan worden opgeleverd, met daarin onder meer een MediaMarkt (circa 4.000 m2) en een Super de Boer supermarkt (circa 2.000 m2). De Parade wordt met huurgarantie turn-key aan Rodamco Europe opgeleverd.
 

BEDRIJFSPROFIEL RODAMCO EUROPE N.V.
Topkwaliteit winkels en winkelcentra maken samen 90% uit van Rodamco Europe's beleggingsportefeuille van €9,1 miljard. Rodamco Europe is zowel belegger als manager van haar vooraanstaande winkelcentra die vooral te vinden zijn in de thuisregio's in Nederland & België, Scandinavïe, Frankrijk, Spanje en Centraal-Europa. Dit maakt Rodamco Europe de grootste beursgenoteerde belegger en manager in de winkelsector in Europa. Rodamco Europe heeft een single A-rating met een stabiele outlook van Standard & Poor's. Rodamco Europe NV is een onafhankelijke beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal en kwalificeert als een Fiscale Beleggings Instelling (FBI) onder Nederlandse wetgeving. Daarnaast is Rodamco Europe aan te merken als een Sociétés d'investissements immobiliers cotées (SIIC) onder Franse wetgeving. Indien voldaan is aan alle voorwaarden die gelden onder de FBI en SIIC regimes, is er geen vennootschapsbelasting verschuldigd in Nederland en Frankrijk. Rodamco Europe heeft een notering aan de beurzen van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Brussel. Rodamco Europe is Euronext 100 onderneming, opgenomen in de Euronext AEX Index (AEX) en in de MSCI World Index. Voor meer informatie over Rodamco Europe, zie de website www.rodamco.com.
 
Noot voor de redactie, neem voor meer informatie contact op met:
 
Rodamco Europe NV
Vivienne van Asten - de Leeuw, Investor Relations
Tel: +31 (0) 10 217 6400
 
 
Rodamco Europe in Nederland
Julia van Geenhuizen
Tel: +31 (0) 20 3120 120
 
Hill & Knowlton Nederland
Machteld Merens
 
Arie Bos
Tel. No.: +31 (0) 20 404 4707
 
Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Attachments

Persbericht (PDF)