Agfa HealthCare demonstreert IMPAX(TM) Registration and Fusion, de nieuwste module van de Advanced Clinical Applications-suite van IMPAX


Nieuwe Clinical Applications-suite breidt functionaliteit van IMPAX uit, opdat radiologen betere beslissingen kunnen nemen
 
ECR (Expo B #212) / Wenen, Oostenrijk - 9 maart 2007 - 14.00 uur CST
 
Agfa HealthCare maakt vandaag bekend dat het op ECR 2007 voor het eerst een demonstratie zal geven van IMPAX((TM)) Registration and Fusion. Dit product, dat zich in een ontwikkelingsfase bevindt, maakt deel uit van de Advanced Clinical Applications-suite van IMPAX. IMPAX Registration & Fusion komt tegemoet aan de behoeften van beoordelende radiologen om zowel beelden van één modaliteit als beelden van verschillende modaliteiten te vergelijken. De oplossing zal hen in staat stellen beelden van een enkele modaliteit te registreren voor vervolgonderzoeken (CT/CT, MR/MR), beelden van verschillende modaliteiten door middel van fusie te combineren voor anatomische onderzoeken (CT/MR), en anatomische en fysiologische onderzoeken te combineren (tracers in PET-beelden). Het is ideale oplossing voor niet-invasieve diagnose en planning van chirurgische behandelingen.
 
Agfa HealthCare's Advanced Clinical Applications, die geïntegreerd werden in IMPAX, zijn erop gericht op de plaats van verzorging toegang te bieden tot toepassingen als 3D, X-ray Angio-Analyse (1), Computer-Aided Detection (CAD) (2), virtuele colonoscopie en nucleaire geneeskunde. Zorgverleners staan vandaag de dag onder druk om een hogere kwaliteit, snellere diensten en betere resultaten te bieden, alsook onderzoeksresultaten aan doorverwijzende artsen te distribueren en de klanttevredenheid te verhogen. Geavanceerde IT-workflowoplossingen zoals IMPAX Clinical Applications, die naadloos zullen worden geïntegreerd in hun werkomgeving, ondersteunen hen in het bereiken van deze doelstellingen.
 
De integratie die de IMPAX Clinical Applications in Agfa HealthCare's PACS-platform (Picture Archiving and Communication System) bieden is hechter dan de integratie die oplossingen van derden gewoonlijk bieden. Dit resulteert in een hogere productiviteit en ruimt de obstakels uit de weg die de workflow kunnen belemmeren. De oplossing ondersteunt zorgverleners, zodat die zich op de patiënt kunnen concentreren en zich geen zorgen hoeven te maken over interoperabiliteitsproblemen, die vaak optreden in niet-geïntegreerde werkomgevingen zoals bijvoorbeeld niet-geïntegreerde modaliteitwerkstations. De verschillende modulen van de IMPAX Clinical Applications maken verschillende geavanceerde klinische toepassingen beschikbaar op één enkele IMPAX-desktop. Voordelen zijn onder meer de enkelvoudige aanmelding, het voordeel dat het één enkele oplossing is en Agfa HealthCare's service en ondersteuning. De modulen stellen radiologen en andere artsen in staat om complexe beelden te verwerken zonder dat ze zich hiervoor hoeven te verplaatsen naar een gespecialiseerd werkstation.
 
"Met IMPAX Clinical Applications zullen radiologen slechts één nieuwe toepassing, namelijk IMPAX, onder de knie moeten krijgen, aangezien de Clinical Applications-modulen naadloos in het IMPAX-systeem geïntegreerd zijn", aldus Guy Klaassen, Global Clinical Applications Product Line Manager. "De verschillende modulen zorgen ervoor dat de informatie op één plaats beschikbaar is voor radiologen. Hierdoor kunnen deze laatsten betere beslissingen nemen, en dit op de plaats waar het nodig is: op de plaats van de diagnose."
 
(1)   Product in ontwikkeling
(2)   Product in ontwikkeling
 
 
Contactpersonen
 
Marcus Ostländer
Global Marketing Manager Radiology IT
T +32 (0)3 444 93 26
marcus.ostlander@agfa.com

Dimitry De Schepper
MarCom Manager RIS/PACS & Services
T +32 (0)3 444 73 75
dimitry.deschepper@agfa.com

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
T +32 (0)3 444 80 15
johan.jacobs@agfa.com
 
 
Agfa, de Agfa rhombus en IMPAX zijn handelsmerken van Agfa-Gevaert N.V. België of zijn filialen. Alle rechten voorbehouden. Alle hier verstrekte informatie is louter informatief bedoeld en de kenmerken van de beschreven producten en diensten kunnen op elk ogenblik onaangekondigd gewijzigd worden. Producten en diensten kunnen in bepaalde regio's niet verkrijgbaar zijn. Om informatie over de beschikbaarheid te krijgen, neemt u contact op met uw plaatselijke commercieel afgevaardigde. Agfa streeft er actief naar zo accuraat mogelijke informatie te verschaffen, maar wijst alle verantwoordelijkheid af voor eventuele typografische fouten.

Attachments

2007 03 09 persbericht impax registration and fusion