Yara generalforsamling og nytt tilbakekjøpsprogram


Under det eksisterende tilbakekjøpsprogrammet har Yara kjøpt tilbake omtrent 7,3 millioner aksjer. Den norske Staten har forpliktet seg til å delta proporsjonalt slik at Statens eierandel forblir uendret på 36,21%. Dette gjennomføres ved innløsning av omtrent 4,1 millioner aksjer som i dag er eid av Staten. Prisen for de 4,1 millioner aksjene settes lik gjennomsnittskursen for de 7,3 millioner aksjene som allerede er kjøpt tilbake, med tillegg av en rentekompensasjon. Etter slettingen/innløsningen av de til sammen om lag 11,4 millioner aksjene vil totalt antall utstedte aksjer i Yara være 291,6 millioner aksjer.
 
Videre foreslår Styret at det eksisterende tilbakekjøpsprogrammet erstattes av et nytt program som gir Styret fullmakt til tilbakekjøp av inntil 5% av Yaras aksjer innen neste 12 måneder. Minste og høyeste beløp som kan betales per aksje skal være henholdsvis 10 kroner og 300 kroner. Aksjene kan enten brukes til sletting eller som betalingsmiddel i forretningsmessige transaksjoner. Selskapet har inngått en ny avtale med den norske Staten om at en  proporsjonal andel av Statens aksjer innløses slik at Statens eierandel ikke endres hvis tilbakekjøpte aksjer slettes.
 
Komplett innkalling til generalforsamlingen vil bli distribuert til Yaras registrerte aksjonærer og vil bli tilgjengelig på nettstedet http://www.yara.com/en/investor_relations/financial_calendar/index.html
 
 
 
 
Torgeir Kvidal, Investorkontakt
Telefon (+47) 24 15 72 95
Mobil (+47) 91 339 832
 
Hamed Brodersen, Media Relations
Mobil (+47) 40 468 110
 
Yara International ASA er et ledende kjemiselskap som konverterer energi og nitrogen fra luften til essensielle produkter for bønder og industrielle kunder. Som verdens største leverandør av mineralgjødsel og agronomiske løsninger hjelper vi til med å skaffe mat til verdens voksende befolkning. Vår industrielle produktportefølje inkluderer miljøprodukter som beskytter ren luft og rent vann og bevarer matvarekvalitet. Yaras globale arbeidsstyrke på 6800 ansatte representerer betydelig mangfold og talent som tillater Yara fortsatt å være den ledende aktøren innen sin bransje.