Yara vil etablere JV med Kribhco fra India


Formålet med samarbeidsselskapet er å etablere en indisk produksjonsbase ved å kjøpe eksisterende kapasitet kombinert med import. Partnerne vil søke å etablere utenlandsk produksjon i områder med konkurransedyktige priser på råmaterial.
 
India er verdens tredje største gjødselmarked, og vokser sterkt. I de seneste år har denne veksten blitt dekt av økt import.
 
Indias forbruk av plantenæringsstoffene nitrogen, fosfat og kali er ikke optimalt balansert, med et underskudd på fosfat og kali. Samarbeidsselskapet vil introdusere balansert gjødsling i det indiske markedet, hovedsakelig ved NPK.
 
"Vårt nye partnerskap med Kribhco gir en sterk kombinasjon av deres distribusjonsposisjon i et av verdens største gjødselmarkeder og vår globale forsyning og ledende stilling på NPK", sier Thorleif Enger, konsernsjef i Yara International ASA.
 
Krishak Bharati Cooperative Limited (Kribhco) er det største jordbrukskooperativet i India. Indiske myndigheter eier 67 prosent av Kribhco. Kribhcos medlemmer inkluderer mer enn 7.000 lokale jordbrukskooperativer.  
 
 
 
Torgeir Kvidal, Investorkontakt
Telefon (+47) 24 15 72 95
Mobil (+47) 91 339 832
 
Hamed Brodersen, Media Relations
Mobil (+47) 40 468 110
 
Yara International ASA er et ledende kjemiselskap som konverterer energi og nitrogen fra luften til essensielle produkter for bønder og industrielle kunder. Som verdens største leverandør av mineralgjødsel og agronomiske løsninger hjelper vi til med å skaffe mat til verdens voksende befolkning. Vår industrielle produktportefølje inkluderer miljøprodukter som beskytter ren luft og rent vann og bevarer matvarekvalitet. Yaras globale arbeidsstyrke på 6800 ansatte representerer betydelig mangfold og talent som tillater Yara fortsatt å være den ledende aktøren innen sin bransje.
www.yara.com