OncoMethylome publiceert positieve klinische studieresultaten voor urinetest bij blaaskanker


Luik (België) -  18 september 2007, 8.00 u MET - OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB, Euronext Amsterdam: ONCOA) publiceerde nieuwe, tussentijdse resultaten van zijn klinische studie rond blaaskanker. Uit de studieresultaten blijkt dat de urinetest waaraan OncoMethylome werkt blaaskanker met succes kan opsporen, vooral wanneer de kanker zich in een vroege ontwikkelingsfase bevindt en het moeilijkst te detecteren is.  Bovendien waren de resultaten van de test spectaculair beter dan die van cytologie, momenteel de meest gangbare urinetest bij blaaskanker.
 
OncoMethylome werkt aan de ontwikkeling van een gevoelige urinetest om blaaskanker in een vroege ontwikkelingsfase op te sporen en om recidive vroeg te detecteren.  Momenteel wordt blaaskanker voornamelijk opgespoord via microscopische analyse van urine (cytologie), waardoor ongeveer 38% van de kankers wordt ontdekt, samen met cytoscopie, een manueel blaasonderzoek, waarbij via de urineleider van de patiënt een cameraatje ingebracht wordt. Aangezien cytologie niet voldoende sensitief is en cytoscopie een invasieve methode is die infecties kan veroorzaken, gelooft OncoMethylome dat een nauwkeurige en reproduceerbare urinetest van grote waarde zou zijn voor urologen en patiënten.
 
De tussentijdse resultaten van de nog lopende klinische studie hebben aangetoond dat de urinetest van OncoMethylome blaaskanker in een vroeg stadium detecteerde met een gevoeligheid van 88 % en een specificiteit van 93 %. Dit betekent dat de test 88 % van de kankers in een vroeg stadium opspoorde en 93 % van de controlegevallen correct identificeerde als niet-kanker, zelfs wanneer in de controlegevallen sprake was van andere blaasafwijkingen. De moleculaire test die momenteel ontwikkeld wordt, bestaat uit 5 methylatiemerkers en wordt uitgevoerd op DNA dat uit de urine geïsoleerd wordt. Al de methylatiemerkers die in de test gebruikt worden, zijn het resultaat van het programma voor merker identificatie binnen OncoMethylome zelf en werden geïdentificeerd en ontwikkeld door OncoMethylome.
 
De gepubliceerde gegevens die vandaag werden voorgesteld op de AACR-conferentie rond moleculaire diagnostiek bij de ontwikkeling van kankertherapieën zijn de tussentijdse resultaten van 218 deelnemers aan een nog lopende klinische studie, waarin uiteindelijk vermoedelijk 400 mensen zullen worden opgenomen. 
 
"We zijn heel trots dat onze test met succes blaaskanker in een vroege ontwikkelinsfase in de urine kan opsporen. De vroege opsporing van kanker en van recidive is cruciaal voor een doeltreffende behandeling", vertelde Dr. Jim DiGuiseppi, Chief Technology Officer van OncoMethylome Sciences. "Op basis van deze sterke klinische testresultaten kunnen we verder werken aan de ontwikkeling van producten. We zullen ook onze distributie- en commercialiseringsmogelijkheden voor dit product evalueren."
 
De klinische studie rond blaaskanker van OncoMethylome wordt uitgevoerd in samenwerking met de afdelingen urologie en pathologie van de universiteit van Luik en het CHR de la Citadelle in België, het Erasmus Medisch Centrum in Nederland en de Cambridge University in het VK.
 
Om dit persbericht te downloaden als PDF, klik hier: Persbericht PDF
 
Om de klinische gegevens die werden voorgesteld op de AACR conferentie rond moleculaire diagnostiek bij de ontwikkeling van kankertherapieën te downloaden als PDF, klik hier:  Klinische gegevens PDF
 
Over blaaskanker
In het Westen is blaaskanker de vierde meest voorkomende kanker bij mannen en de achtste meest voorkomende kanker bij vrouwen. De vijfjaarsoverleving is uitstekend (> 90 %) bij mensen bij wie de kanker gediagnosticeerd wordt in een vroeg stadium maar daalt echter tot 5 % als de kanker in een laat stadium wordt ontdekt. Omdat blaaskanker bij zowat 70 % van de patiënten terugkeert, is frequent en blijvend testen aanbevolen voor alle mensen met een voorgeschiedenis van blaaskanker. Omdat de vroegtijdige opsporing van kanker en het frequent testen van mensen die blaaskanker hebben overleefd veel voordelen biedt, is er behoefte aan een nauwkeurige, niet-invasieve test voor blaaskanker.
 
Over methylatie en methylatiemerkers
Methylatie is een natuurlijk controlemechanisme dat de genexpressie in DNA regelt. Abnormale methylatie van bepaalde genen, zoals tumorsupressorgenen, kan de genexpressie het zwijgen opleggen en wordt geassocieerd met de ontwikkeling van kanker. Genen waarvan de methylatie geassocieerd wordt met kanker worden methylatiemerkers genoemd. OncoMethylome bezit eigen technologie die uiterst gevoelig is en in staat is om methylatiemerkers en dus ook kanker op te sporen, zelfs in een vroege ontwikkelingsfase van kanker. In het geval van blaaskanker identificeert deze technologie de methylatie van genen, of methylatiemerkers, waarvan werd aangetoond dat ze verband houden met blaaskanker.
 
Over OncoMethylome Sciences
OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB; Euronext Amsterdam: ONCOA) is een bedrijf actief in moleculaire diagnostiek, dat genmethylatietests ontwikkelt om artsen te helpen bij de doeltreffende opsporing en behandeling van kanker. Meer specifiek zijn de tests van het bedrijf ontworpen om artsen te helpen bij (i) de nauwkeurige opsporing van kanker in een vroege ontwikkelingsfase, (ii) het voorspellen van de respons van de patiënt op de behandeling met geneesmiddelen en (iii) het voorspellen van de kans dat de kanker terugkeert.
 
OncoMethylome bezit een brede productontwikkelingspijplijn bestaande uit tien producten en een stevig palmares op het vlak van partnerships. Het bedrijf werkt samen met grote internationale onderzoekscentra voor moleculaire oncologie, zoals de Johns Hopkins University, en heeft een aantal commerciële en samenwerkingspartnerships met Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson, Schering-Plough Corp., de afdeling BioScience van Millipore Corporation en EXACT Sciences Corp. De producten van OncoMethylome zijn gebaseerd op de methylatietechnologie, een uitvinding van Johns Hopkins University (VS). 
 
OncoMethylome werd opgericht in januari 2003 en heeft vestigingen in Luik en Leuven (België), in Durham (USA, NC) en in Amsterdam (Nederland).
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lucija Turcinov
Tel. +32-479-801-902

Attachments

Persbericht PDF Klinische gegevens PDF