Kutsu Amer Sports Oyj:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen


PÖRSSISITEDOTE
7.4.2009 klo 8.30
 
Amer Sports Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan ylimääräiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään 28.4.2009 klo 14 alkaen Amer Sports Oyj:n pääkonttorissa, Mäkelänkatu 91, Helsinki. Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen ja äänestyslippujen jakaminen aloitetaan klo 13.30.
 
Osakeyhtiölain (624/2006) 5 luvun 4 pykälän mukaisesti Novator Finland Oy on pyytänyt Amer Sports Oyj:n ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumista käsittelemään seuraavat ehdotukset:
 
A. YHTIÖKOKOUKSESSA KÄSITELTÄVÄT ASIAT
 
1. Kokouksen avaaminen
 
2. Kokouksen järjestäytyminen
 
3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen
 
4. Kokouksen laillisuuden toteaminen / päätösvaltaisuus
 
5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelo
 
6. Uuden hallituksen valitseminen yhtiölle korvaamaan hallituksen jäsenet, jotka valittiin 5.3.2009 pidetyssä varsinaisessa yhtiökokouksessa
 
7. Seuraava ehdotus yhtiöjärjestyksen muuttamiseksi:
 
Yhtiöjärjestykseen lisättävä uusi 5 pykälä, nimitysvaliokunta
 
Yhtiöllä on nimitysvaliokunta, jonka tehtävänä on valmistella ja esitellä yhtiökokoukselle ehdotukset hallituksen jäseniksi ja hallituksen jäsenten palkitsemisesta sekä arvioida hallituksen toimintaa ja etsiä seuraajia hallituksen jäsenille. Nimitysvaliokuntaan kuuluu enintään viisi yhtiöstä riippumatonta jäsentä sekä hallituksen puheenjohtaja asiantuntijajäsenenä ilman äänioikeutta. Kukin viidestä viimeistä varsinaista yhtiökokousta varten laaditun osakasluettelon mukaan suurimmasta osakkeenomistajasta, joka on valiokuntaa koolle kutsuttaessa osakkeenomistaja, on oikeutettu nimeämään yhden jäsenistä. Jos osakkeenomistaja ei halua käyttää nimeämisoikeuttaan tai jos osakkeenomistaja on lakannut olemasta osakkeenomistaja, nimeämisoikeus siirtyy seuraavaksi suurimmalle osakkeenomistajalle. Nimitysvaliokunnan koollekutsujana toimii suurimman osakkeenomistajan nimeämä jäsen, ja valiokunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Nimitysvaliokunnan jäsenten palkkiot päättää vuosittain yhtiökokous.
 
Jos ehdotus hyväksytään, voimassa olevan yhtiöjärjestyksen 5-12 §:n numerointia on muutettava vastaavasti.
 
8. Nimitysvaliokunnan jäsenten palkkiosta päättäminen uuden yhtiöjärjestysmääräyksen mukaisesti, jos kohdan 7 mukainen ehdotus hyväksytään.
 
9. Kokouksen päättäminen
 
B. OHJEITA KOKOUKSEEN OSALLISTUJILLE
 
1. Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen
Oikeus osallistua ylimääräiseen yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on perjantaina 17.4.2009 rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity yhtiön osakasluetteloon.
 
Osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua yhtiölle viimeistään torstaina 23.4.2009 klo 16.00 Ilmoittautuminen voi tapahtua:
 
sähköpostitse osoitteeseen amersports@yhteyspalvelut.elisa.fi; puhelimitse numeroon 09-7257 8320; tai kirjeitse osoitteeseen Amer Sports Oyj, Osakerekisteri, PL 130, 00601 Helsinki.
 
Ilmoittautumisen on oltava perillä ennen ilmoittautumisajan päättymistä.
 
Osakkeenomistajien Amer Sports Oyj:lle luovuttamia henkilötietoja käytetään vain yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä.
 
2. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirjat
Osakkeenomistaja saa osallistua ylimääräiseen yhtiökokoukseen asiamiehen välityksellä.
 
Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja, tai hänen on muuten luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa.
 
Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan edellä mainittuun osoitteeseen ilmoittautumisajan kuluessa.
 
3. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja
Osakkeenomistajan, jonka osakkeet on hallintarekisteröity ja joka haluaa osallistua ylimääräiseen yhtiökokoukseen, tulee olla yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä perjantaina 17.4.2009 merkittynä yhtiön osakasluetteloon.
 
Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet koskien rekisteröitymistä osakasluetteloon, valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista.
 
4. Muut ohjeet/tiedot
Amer Sports Oyj:llä on kutsun päivänä 7.4.2009 yhteensä 73 045 551 osaketta ja ääntä.
 
Helsinki 20.3.2009
 
 
AMER SPORTS OYJ
Hallitus
 
AMER SPORTS OYJ
Viestintä
 
Maarit Mikkonen
Viestintäpäällikkö
Puh. (09) 7257 8306, sähköposti: maarit.mikkonen@amersports.com
 
 
JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.amersports.com
 
 
AMER SPORTS OYJ
Amer Sports Oyj (www.amersports.com) on maailman johtava urheiluvälineyhtiö, jonka tuotemerkkejä ovat Salomon, Wilson, Precor, Atomic, Suunto, Mavic ja Arc'teryx. Amer Sports tarjoaa teknisesti edistyksellisiä, suoritusta parantavia urheiluvälineitä aktiiviharrastajille. Toimintaa tasapainottavat monipuolinen lajivalikoima sekä läsnäolo kaikilla tärkeillä markkinoilla.
 
 

Attachments

Kutsu Amer Sports Oyj:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen