Lederskifte i AKVA group ASA


Knut Molaug takker av etter 22 år som toppleder i AKVA group ASA. Finansdirektør Morten Nærland konstitueres fra dags dato i stillingen som konsernsjef i selskapet.

Knut Molaug har bedt styret om å bli løst fra sin stilling som konsernsjef i AKVA group ASA. Styret har akseptert hans ønske, men ønsker samtidig å nyttiggjøre seg hans kunnskap og erfaring innen havbruksnæringen videre. Styret inkludert hovedaksjonær Frode Teigen har informert valgkomiteen om at man anbefaler at Molaug velges inn i selskapets styre ved neste ordinære generalforsamling. Styret takker Molaug for hans innsats og bidrag til selskapets utvikling gjennom disse årene.

- De siste 2 årene har vært meget tøffe for selskapet og for meg som leder. Når jeg nå trekker meg som leder i selskapet så er dette en konsekvens av at jeg føler jeg må ta ansvar for at jeg har bommet i mine forventninger til markedsutviklingen etter finanskrisen. Dette har ført til at vi har feildimensjonert organisasjonen og selskapet har dermed ikke skapt tilfredsstillende økonomiske resultater i denne perioden. Dette er mitt ansvar og det er med bakgrunn i dette at jeg har bedt styret om å løses fra min stilling som konsernsjef i AKVA group - sier Knut Molaug.

Molaug fratrer sin stilling med virkning fra og med i dag, 6. august, men vil delvis være engasjert i selskapet fortsatt i noen måneder framover. Finansdirektør Morten Nærland er konstituert som midlertidig konsernsjef. Nærland har vært ansatt i AKVA group i 9 år og har blant annet vært leder for selskapets virksomhet i Chile i flere år og finansdirektør i konsernet siden januar i år.

Eventuelle spørsmål kan rettes til styrets leder Amund Skarholt, telefon 97559425.

Amund Skarholt

Styrets leder

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12