Jobindex Årsrapport 2010


Efter at jobannonce markedet blev halveret i 2009, steg markedet pænt i 2010. Jobindex A/S har klaret sig godt igennem udfordringerne i 2009 og 2010, og har udnyttet krisen og det efterfølgende opsving til at styrke sin markedsposition. I januar 2009 blev antallet af medarbejdere reduceret med ca. 20%, men Jobindex beholdt et højt markedsføringsbudget og et større antal medarbejdere end nødvendigt for at være klar, når antallet af jobannoncer igen begyndte at stige. Og da jobmarkedet begyndte at stige i 2010, var Jobindex i stand til at udnytte situationen og vinde markedsandele.

Nettoomsætningen i 2010 blev på 88 mio. kr., en stigning på 49% i forhold til 59 mio. kr. i 2009. Overskuddet før skat blev på 27 mio. kr., en stigning på 525% i forhold til 4 mio. kr. i 2009, hvilket må betegnes som overordentligt tilfredsstillende. Ca. halvdelen af stigningen skyldes, at markedet er steget, mens den anden halvdel skyldes, at Jobindex har vundet markedsandele og er blevet bedre til at sælge tillægsprodukter til kunderne.

2010 blev året, hvor Jobindex for alvor distancerede sig fra konkurrenterne. Som den største spiller på markedet blev Jobindex mindre ramt af nedgangen end konkurrenterne, fordi virksomhederne først og fremmest droppede de dyre avisannoncer og de mindre jobdatabaser, og koncentrerede annoncebudgettet om den største jobdatabase. Mange virksomheder foretrækker at annoncere på den jobdatabase, som de fleste jobansøgere og de andre virksomheder bruger. Derfor er det en fordel at være den største jobdatabase, og Jobindex er derfor vokset hurtigere end mange af konkurrenterne i 2010.

2010 blev også året, hvor Jobindex overhalede Berlingske Media målt på jobannonceomsætning, og Jobindex er dermed det største jobannoncefirma i Danmark. Dette er en milepæl, som virkede som utopi, da Jobindex blev startet for 15 år siden, hvor Berlingske Media var ca. 1000 gange større end Jobindex. Det fortæller lidt om, hvor hurtigt udviklingen på internettet er gået.

Vi mener imidlertid langt fra, at udviklingen er slut. I videnssamfundet er medarbejderne og deres viden en del af produktet, og derfor er det altafgørende for virksomhederne at rekruttere de bedste medarbejdere, og hvis Jobindex kan hjælpe dem med det, er der store vækstmuligheder. En stor del af væksten skal komme fra salg af tillægsprodukter, hvor vi sælger flere produkter til de mange glade kunder, som vi allerede har.

Jobindex har takket være de gode resultater opbygget en stor likviditetsreserve, og bestyrelsen vil på generalforsamlingen forslå, at der udbetales 27 mio. kr. i udbytte svarende til 30 kr. pr. aktie.


Attachments

Jobindex Arsrapport 2010.pdf