Ahold update terugkoop aandelen


Amsterdam, April 20, 2011 - Ahold hield vandaag haar jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. De vergadering werd door 315 aandeelhouders bijgewoond. Zij vertegenwoordigden circa 742 miljoen stemmen.

De aandeelhouders hebben besloten tot vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2010 en tot vaststelling van het dividend over 2010 op € 0,29 per gewoon aandeel, betaalbaar op 3 mei 2011.

De aandeelhouders stemden verder in met alle voorstellen op de agenda, inclusief:

  • de herbenoeming van Dick Boer tot lid van de Raad van Bestuur;
  • de benoeming van Rob van den Bergh tot lid van de Raad van Commissarissen;
  • de herbenoeming van Tom de Swaan tot lid van de Raad van Commissarissen;
  • de benoeming van Deloitte Accountants B.V. tot externe accountant voor het boekjaar 2011.

 

Ahold Persvoorlichting: 020-509 5343

Ahold Investor Relations: 020-509 5216

Indien de Nederlandse versie van dit persbericht afwijkt van de Engelse versie, is de Engelse versie leidend.

 

Waarschuwing

 

Dit persbericht omvat toekomstgerichte uitspraken, die niet verwijzen naar historische feiten maar naar verwachtingen gebaseerd op de huidige gezichts- en uitgangspunten van het management en die onderhevig zijn aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden waardoor daadwerkelijke resultaten, de uitvoering of gebeurtenissen wezenlijk kunnen verschillen van die tot uitdrukking gebracht in zulke uitspraken. Deze uitspraken omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken over de betaling van dividend. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de toekomstgerichte uitspraken. Veel van deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op factoren die voor Ahold niet beheersbaar en ook niet nauwkeurig voorspelbaar zijn, zoals de factoren die worden besproken in Ahold-publicaties. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze toekomstgerichte uitspraken, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Koninklijke Ahold N.V. neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om enige verandering in een toekomstgerichte uitspraak te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam "Royal Ahold" of kortweg "Ahold".