Kommuniké från årsstämma i Forestlight Studio den 9 maj 2011


Resultatdisposition och ansvarsfrihet
Årsstämman beslutade att ingen utdelning skulle utgå till aktieägarna samt att bolagets resultat skulle överföras i ny räkning. Styrelsen och den verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för sin förvaltning av bolaget för räkenskapsåret 2010.

 

Arvode samt val av styrelse
Årsstämman beslutade att arvode till styrelsens ordförande ska utgå med ett belopp om 175.000 kronor samt till icke anställda ledamöter med ett belopp om 87.500 kronor per ledamot. Arvode till revisorn skall utgå löpande enligt godkänd räkning.

Årsstämman beslutade att omvälja Annika Torell Österman, Mathias Berggren och Peter Levin samt nyvälja Peter Ekelund och Martin Walfisz till styrelseledamöter.

 

Inrättande av incitamentsprogram
I syfte att kunna behålla och rekrytera kompetent och engagerad styrelse och personal beslutade årsstämman enhälligt, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, om en emission av totalt 500.000 teckningsoptioner inom ramen för ett incitamentsprogram. Teckningsoptionerna skall fördelas på två olika delprogram.

 

Ändring av bolagsordningen – aktieslag och kallelse till bolagsstämma
Årsstämman beslutade enhälligt att bolaget endast skall ha ett aktieslag varvid den aktuella paragrafen i bolagsordningen tas bort i sin helhet. Bolaget kommer fortsättningsvis således inte ha någon uppdelning mellan olika röststarka aktier.

Årsstämman beslutade vidare enhälligt att ändra bolagsordningen vad gäller sättet att kalla till bolagsstämma. Efter beslutet skall bolaget publicera kallelse till stämma i Post- och Inrikes Tidningar och på bolagets hemsida, samt annonsera i Svenska Dagbladet att kallelse har skett. 

 

Inrättande av valberedning
Årsstämman beslutade att inrätta en valberedning samt att godkänna styrelsens förslag avseende tillvägagångssätt för hur ledamöter i valberedningen skall utses.

 

Bemyndigande
Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att, inom ramen för gällande bolagsordning, intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om nyemission av aktier. Bemyndigandet innefattar även att besluta om att nyemissioner mot kontant betalning, genom apport och/eller genom kvittning, eller i övrigt förenas med villkor.

 

Styrelsen

Forestlight Studio AB


Attachments

FLAB_kommunike_110510.pdf