HYÖTY 2011 -SEMINAARISSA KESKUSTELLAAN KUNTIEN TULEVAISUUDEN RATKAISUISTA


Helsinki, 2011-05-10 11:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- YIT OYJ                           LEHDISTÖTIEDOTE              10.5.2011 klo 12.30

 

 

 

HYÖTY 2011 -SEMINAARISSA KESKUSTELLAAN KUNTIEN TULEVAISUUDEN RATKAISUISTA

Viisikymmentä kuntien ja kuntayhtymien johtavaa virkamiestä ja päättäjää kokoontuu tänään kuulemaan ja keskustelemaan kuntien teknisen ympäristön kehittämiseen liittyvistä ratkaisuista Helsingin Messukeskuksen kongressisiivessä. Seminaarin puheenvuoroissa otetaan kantaa tulevaisuuden haasteisiin kunnan talouden ja elinvoimaisuuden kehittämisen näkökulmista.

Kansanedustaja Osmo Soininvaara kysyy, vaarantaako kuntien välinen kilpailu reilun pelin hengen ja ympäristöministeriön ylijohtaja Helena Säteri valottaa kuntien roolia energiaviisaassa rakentamisessa. Vuorineuvos, taloustieteiden tohtori Kari Neilimo puhuu kunnasta palveluorganisaationa ja kysyy, millainen on tulevaisuuden toimintamalli.

Tilaisuudessa käydään esimerkein läpi, miksi Oulu päätyi elinkaarimalliin Kastellin monitoimitalohankkeen kilpailutuksessa ja miksi Mikkeli päätyi teknisen palvelun tuotannon järjestämisessä yhteisyritysmalliin YIT:n kanssa.

Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Seppälän mukaan malliin päädyttiin siksi, että kaupungin taloudelliset haasteet kuntarakenteen muutoksesta johtuen olivat haasteelliset. Lisäksi haluttiin parantaa tehokkuutta ja luoda henkilökunnalle uusia kehittymisen mahdollisuuksia. Ratkaisu on osoittautunut oikeaksi ja kunta on pystynyt säästämään menoistaan. ”Henkilöstön rooli on ollut keskeinen muutoksessa ja kaupungilta yhteisyritykseen siirtynyt henkilökunta on tyytyväistä”, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Seppälä.

 Kiinteistöjen omistajilla on suuret haasteet, mutta myös velvoite kehittää kiinteistökantaansa. Yksityisillä toimijoilla on ratkaisut ja mahdollisuudet yhteistyössä kuntien kanssa huolehtia rakennetun omaisuuden tilasta ja sen ylläpitämisestä.

 Vuotuisen seminaarin järjestävät yhteistyössä YIT, Pöyry, SEB ja Inspira.

 Lisätiedot:
Hankekehitysjohtaja Hannu Soikkeli, YIT, puh 0400 409 445
Osastopäällikkö Keijo Leppävuori, Pöyry, puh. 010 332 4541
Johtaja Kimmo Vappula, SEB, puh. 050 550 2316
Johtaja Kimmo Lehto, Inspira, puh. 050 64 321

 YIT Oyj

 

Virva Salmivaara
Viestintäjohtaja

 

 Jakelu: keskeiset tiedotusvälineet, www.yit.fi

YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Rakennamme, kehitämme ja ylläpidämme hyvää elinympäristöä Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä ja Baltian maissa. Vuonna 2010 YIT:n liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa. Konsernin henkilöstömäärä on lähes 26 000. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Pöyry on maailmanlaajuinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö, joka on sitoutunut tasapainotettuun kestävään kehitykseen ja vastuulliseen toimintaan. Laatu ja rehellisyys leimaavat kaikkea toimintaamme, ja tarjoamme alan huippua edustavia johdon konsultointipalveluja, kokonaisratkaisuja sekä suunnittelua ja töiden valvontapalveluja. Pöyry tarjoaa perusteellista toimialaosaamista teollisuus-, energia-, kaupunki- ja liikenne- sekä vesi- ja ympäristösuunnittelun aloilla. Pöyryllä on palveluksessaan 7000 asiantuntijaa, ja paikalliskonttoriverkosto ulottuu 50 maahan. Pöyryn liikevaihto vuonna 2010 oli 682 milj. euroa ja yhtiön osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä (Pöyry OYJ: POY1V).

SEB on johtava pohjoiseurooppalainen pankkiryhmittymä, joka on edustettuna 20 maassa ja sen palveluksessa on noin 17 000 henkilöä. SEB on toiminut Suomessa vuodesta 1984, jolloin pankki avasi edustuston Helsingissä. Emoyhtiö Skandinaviska Enskilda Banken avasi sivukonttorin Suomeen vuonna 1994. Suomessa SEB-konsernin palveluksessa on n. 400 työntekijää. Suomessa SEB palvelee yrityksiä, institutionaalisia asiakkaita, julkissektoria sekä yksityishenkilöitä yrityspankkitoiminnan, omaisuudenhoidon, henkivakuutus- ja korttiliiketoiminnan alueilla.

 Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy on Kuntarahoitus Oyj:n tytäryhtiö, joka tarjoaa asiantuntevaa ja riippumatonta neuvontaa julkisen sektorin rahoitusratkaisuihin.