Kommuniké från årsstämma


Helsingborg, Sverige, 2011-05-12 16:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Resultatdisposition m.m.: Årsstämman beslutade fastställa resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen. Vidare beslutades att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2010.

Styrelse och arvode: Årsstämman beslutade att styrelsen ska bestå av tre ordinarie styrelseledamöter utan suppleanter. Till styrelseledamöter omvaldes Greg Tsakiris, Peder Zetterberg och Göran Sigfridsson. Greg Tsakiris omvaldes som styrelseordförande. Arvodet till styrelsen ska utgå med 200 000 kronor till styrelsens ordförande och 100 000 kronor vardera till övriga styrelseledamöter.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av aktier eller konvertibler: Stämman beslöt att bemyndiga styrelsen att besluta om nyemission av högst 430 000 aktier. Emission skall få ske med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Vid avvikelse från företrädesrätten ska skälet vara att bredda ägarkretsen eller att införskaffa kapital för företagsförvärv.

Ändring av bolagsordningen: Årsstämman beslutade om ändring av bolagsordningens bestämmelser för kallelse till bolagsstämma innebärande att kallelse ska ske genom annonsering i Post- och Inrikes Tidningar samt på bolagets webbplats. Att kallelse har skett ska annonseras i Dagens Industri. Årsstämman beslutade vidare att § 8 första stycket ska strykas, innebärande att stadgandet om när kallelse till bolagsstämma ska ske tas bort.

Årsstämman beslutade även om riktlinjer för valberedning och riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

Årsstämmans beslut enligt ovan överensstämmer med förslag till beslut presenterade i kallelsen och fullständiga förslag till årsstämman. Närmare information avseende de beslut som fattades på stämman kommer att tillhandahållas på bolagets webbplats, www.capilon.se.

Styrelsen i Capilon AB (publ)

För ytterligare information
Alex Molvin, VD, Capilon, E-post: alex.molvin@capilon.se, Tel: +46 708 25 39 90

Capilon AB (publ)                                      
Adress: Järnvägsgatan 23
252 24 Helsingborg
Tel: +46 42 24 01 12
Fax: +46 42 24 16 01
E-post: info@capilon.se
www.capilon.se

Capilon är ett publikt private equity-företag inriktat på industriella investeringar. Capilons affärsidé är att förvärva och utveckla mindre och medelstora industriföretag genom att vara en aktiv och ansvarsfull ägare. Capilon har sju affärsområden; Scanacon, MJP Waterjets, Österby Gjuteri, Alcopropeller, TermoRegulator, Kvarnmon Hydraulics och eC ErgoTronic. Capilon är listat på NASDAQ OMX First North och har Erik Penser Bankaktiebolag som Certified Adviser.

 


Attachments

Capilon PRM 12 maj 2011.pdf