Ionics og IDEX inngår nye og utvidede avtaler


IDEX ASA har inngått to avtaler med Ionics EMS Inc. Disse styrker det strategiske partnerskapet mellom de to selskapene og legger til rette for volumproduksjon av IDEX SmartFinger Film fingeravtrykksensorer.

Fornebu og Calamba, Filippinene, 3. oktober 2011: IDEX ASA (IDEX) og Ionics EMS, Inc. (Ionics) har inngått to avtaler vedrørende volumproduksjon av IDEX SmartFinger® Film fingeravtrykksensorer. IDEX har gitt Ionics en lisens til produksjon og salg av fingeravtrykksensorer som kan bygges inn i aktuelle Ionics-produkter mot betaling av royalty. IDEX har engasjert Ionics for å produsere sensorene som IDEX selger til kunder og andre partnere, som er kort- og utstyrsprodusenter.

Med disse avtalene har Ionics og IDEX styrket sitt partnerskap og lagt til rette for at selskapene til sammen kan tilby produksjon, salg og leveranser av SmartFinger-sensorene i sine respektive kanaler.

IDEX tilbyr den patenterte SmartFinger fingeravtrykksensorteknologien av swipe-typen samt autentiseringsløsninger som enkelt kan integreres i en rekke produkter. Selskapet satser i dag på innebygde løsninger som håndholdte ID-terminaler, ID-kort, bankkort og smartkort, men har også identifisert nye markedsmuligheter innen smarttelefoner og tilbehør til smarttelefoner.

Ionics er en ledende aktør innen oppdragsproduksjon av elektronikk (electronics manufacturing services, EMS) og utvikler også egne produkter for kunder  (original design manufacturer, ODM) innen produktlinjen PlugComputer/Cloud Server. Under industrialiseringsfasen av SmartFinger Film-sensoren, har Ionics' produksjonsanlegg anskaffet utstyr, etablert prosesser og opparbeidet kunnskap som kreves for å produsere sensorer. Ionics har produsert et antall prøvepartier, inkludert leveransen til IDEX-kunden Validus.

- Ionics har omfattende kapasitet og ekspertise innen elektronikkproduksjon og er den perfekte industripartner for oss, sier Ralph W. Bernstein, adm.dir. i IDEX. - Ionics tilbyr kostnadseffektiv og kvalitetspreget volumproduksjon av SmartFinger Film-sensoren.

- SmartFinger-teknologien til IDEX er spennende og lovende, sier Larry Qua, som er styreleder og adm.dir. i Ionics. - Vårt partnerskap bygger opp under IDEX' vekstplaner og utvider Ionics' produktilbud med fingeravtrykkteknologi.

Pressekontakt IDEX ASA:
Ralph W. Bernstein, adm.dir., tel+47 9305 9303, ralph.bernstein@idex.no

Pressekontakt Ionics EMS, Inc.:
Judy C. Qua, Vice president for corporate affairs, judy.qua@ionics-ems.com

Om IDEX ASA
IDEX ASA er et norsk allmennaksjeselskap som arbeider med fingeravtrykkteknologi. Selskapets visjon er å sikre brukerne en trygg, sikker og brukervennlig anvendelse av personlig ID.

IDEX har utviklet den prisbelønte SmartFinger Film teknologiplattformen som omfatter et patentert bildeprinsipp, målemetode og brikkedesign for behandling av fingeravtrykk. Ved at SmartFinger Film kombineres med programvare­løsninger for bildebehandling og autentisering blir det mulig å ha såkalt on-device innrullering, lagring av bildet samt verifikasjon i en og samme modul. SmartFinger Film-sensoren er tynn og bøyelig og kan spesialtilpasses ulike anvendelser så som engangspassord-brikker, smartkort, ID-kort, adgangskontroll­enheter og biometriske brikker. SmartFinger-teknologien er tilgjengelig for kunder gjennom lisensieringsprogram eller som SmartFinger Film sensorenheter som kan bygges inn i kundens produkt.

IDEX ASA (ticker IDEX) er notert på markedsplassen Oslo Axess ved Oslo Børs. Ytterligere informasjon på engelsk finnes på www.idex.no eller ved å kontakte IDEX på mailbox@idex.no .

Om Ionics EMS, Inc.
Ionics EMS, Inc. er den ledende oppdragsprodusenten av elektronikk på Filippinene, med 38-års historie. Selskapet tilbyr både EMS- og ODM-tjenester, inkludert produktdesign, designstøtte, introduksjon av nye produkter, industrielt engineering- og produksjonssystem og integrert styring av leveransekjeder. Blant selskapets kunder finnes fremstående og verdensledende aktører innen elektronikk og ledende bedrifter innen PC og datamaskintilbehør, telekommunikasjon, forbrukerelektronikk samt industrielt og medisinsk utstyr.

Ionics EMS, Inc. har stor ekspertise og erfaring innen komponentmontasje på kretskort, flipchip-montasje samt produktsammenstilling. Produksjons­virksomheten er konsentrert om telekommunikasjonsutstyr for kablede så vel som trådløse nett. Produkteksempler er wifi- og wimax-enheter, bredbåndsutstyr og -moduler, multiservice tilknytningsstasjoner, satellitt-telefoner og telekonferanseutstyr med HD-kvalitet.

Ionics' innovative produktserie plug computer/mobilserver brukes innen løsninger for M2M og tingenes internett, og benyttes til elektronisk styring av boliger, medisinsk overvåkning, bilindustri og lading av elektrisk drevne kjøretøyer, utdanning og skolenettverk, sikkerhet og adgangskontroll, industriautomasjon, mesh- og grid-databehandling m.m.

For mer informasjon, besøk www.ionics-ems.com  eller
kontakt press@ionics-ems.com .

-o-

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12